6 x het lekkerste streetfood

Streetfood, ik ben er gek op! Voor mij zijn eten en reizen onlosmakelijk met elkaar verbonden en met name de streetfoodcultuur in Azië vind ik geweldig. Buiten dat het lekker en goedkoop is, maakt het namelijk ook een groot deel uit van de cultuur daar. Als ik in Bangkok langs al die eetkraampjes loop vind ik het zó ontzettend jammer dat wij dat hier niet hebben!

XA-Bangkok (15)


1. Voor mij met stip op nummer 1: Sticky rice met mango. Dit gerechtje is voor mij echt the max. Ik maak het thuis nog wel eens, maar het wordt dan nooit zo lekker als in Thailand. Als ik langs een kraampje kom dat deze plakkerige, zoete kokosrijst met superverse, supersappige en superrijpe mango verkoopt kan ik hier echt niet aan voorbij lopen! Het water loopt me al in de mond bij alleen al de gedachte hieraan….

thailand 777
2. Nasi in Indonesië. Als je weleens door Indonsië hebt gereisd weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Voor een euro heb je op elke hoek van de straat de lekkerste nasi die je ooit hebt gegeten. Voor nog geen euro extra neem je een nasi speciaal, met een verrukkelijk kippenpootje en een gebakken ei erbij. Budgetreizen en genieten tegelijk!

208
3. Zoute krakelingen in Polen. Of andere landen in Oost Europa. Je ziet ze namelijk overal en ze kosten letterlijk bijna niets. Voor 30 cent heb je een grote, verse pretzel waar je weer even op vooruit kunt!

IMG_5116

4. Frans stokbroodje in Vietnam. Vooral erg lekker als je alle rijst eventjes beu bent tijdens je reis. Het stokbroodje is in Vietnam door de kolonisatie overgewaaid vanuit Frankrijk en in de grote steden overal te krijgen. Lekker belegd met vlees en groenten en wat saus erover.

H-Saigon (28)

5. Suikerrietsap! Oké, het is geen streetfood, maar een drankje mag ook toch? Ik vond het er eigenlijk niet zo smakelijk uitzien, maar het is ontzettend zoet en heerlijk verfrissend. Kom je in Azië langs zo’n karretje? Niet twijfelen en zeker een beker suikerrietsap meenemen, het is echt een heerlijke dorstlesser!

H-Saigon (32)     H-Saigon (35)


6. Thaise Khanom Krok! Het zijn een soort kokospoffertjes met wat bieslook of maïs erin. Op straat worden ze heerlijk vers voor je gebakken en zoals altijd in Azië is het een genot om te kijken hoe het klaargemaakt wordt!

thailand 775
Wil je deze “kokospoffertjes” thuis ook maken? Klik dan hier voor het recept!

Er is natuurlijk nog veel meer lekker streetfood te vinden, over de hele wereld. Ik zie dus nog wel een vervolg komen op dit artikel!

Welk soort streetfood is jouw favoriet?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.