Overnachten in de mooiste dierentuin van Europa: Pairi Daiza Resort

Overnachten in de mooiste dierentuin van Europa, een kinderdroom die uitkomt toch? Toen ik zag dat de prachtige dierentuin Pairi Daiza tegenwoordig ook een resort heeft hoefde ik dan ook niet lang na te denken tot ik een kamer boekte. Wij betaalden € 429,- voor twee volwassenen en een baby in juni. De vraag is nu natuurlijk, was het het geld waard?

Onze heerlijke kamer met uitzicht op het ijsberenverblijf

Op de terugweg vanuit Frankrijk (toen we nog plannen hadden om in juni naar Frankrijk op vakantie te gaan) wilden we een overnachting boeken zodat we niet zo lang hoefde te rijden met onze kleine uk. Ik bedacht me dat het leuk was om in Mons te overnachten, zodat we nog een bezoekje kunnen brengen aan de mooiste dierentuin van Europa, zoals we 4 jaar geleden ook al deden. Toen ontdekte ik op hun site dat ze nu ook een resort hebben! Bij een overnachting is van alles inbegrepen, dus een snel rekensommetje liet zien dat we ongeveer 200 euro duurder uit zouden zijn dan met een overnachting in Mons zelf. Aangezien de kamers van Pairi Daiza prachtig uitzicht bieden op de dierenverblijven boekte ik meteen een kamer, want dit leek het mij meer dan waard. 

Wat is er inbegrepen?
Eerlijk is eerlijk, het is een hoop geld voor een overnachting. Maar wat krijg je hier dan voor? Natuurlijk een overnachting in een moderne (want net nieuw) comfortabele kamer. Ontbijt en diner zijn inbegrepen, evenals wat softdrinks op je kamer. Ook lag er een kleine attentie te wachten op het bed. Je krijgt ook een polsbandje waarmee je twee dagen toegang krijgt tot het park. Je mag ‘s morgens een uur eerder het park in en in het deel van het park waar de resort zit mag je 24 uur per dag rondwandelen. Bovendien kun je je auto gratis parkeren als hotelgast. 

Je krijgt dus best een hoop voor je geld. Maar wat het absoluut de moeite waard maakt is het uitzicht vanuit je kamer. Er zijn hotelkamers bij verschillende dierenverblijven, zoals de tijgers, wolven, beren, walrussen, pinguïns en ijsberen. Wij kozen voor die laatste. En dan een kamer op de laagste verdieping, zodat we een deel “onder water” zaten. We hadden dus een groot raam in onze kamer, waar de ijsberen vlak langs zwommen! Boven water keken we ook nog eens zó het verblijf in. Hoe gaaf is dat?!

Even kennis maken
Hoe cool?! Twee stoeiende ijsberen voor je raam!
Lekker spelen terwijl papa en mama van het uitzicht genieten

Bij het inchecken werd onze bagage ingenomen. Deze werden in je kamer neergezet, zodat je meteen het park in kon en je niet met koffers hoefde te sjouwen of terug moest naar de receptie om ze te halen. Ideaal! Ook mocht je meteen een tijd kiezen voor het diner. Wij kozen 18.30. Dit was de vroegste optie en omdat Senna rond 19.00/19.30 naar bed gaat vonden wij dit toch wel laat genoeg. 

In verband met het coronavirus werden het diner en ontbijt in een iets ander jasje gestoken. Er was geen buffet, maar je werd aan je tafel bediend en bij het diner was er een keuze menu. Als voorgerecht kregen we verschillende hapjes op tafel. Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit diverse gerechten en als dessert was er de keuze uit een zoet dessert of een kaasplank. Ik nam de vegetarische risotto en Mark de tomahawk. Voor Senna was er een kindermenu, al kon hij zo’n groot bord met frietjes en een hamburger nog niet echt op. Maar goed dat we het voorgerecht voor hem hebben overgeslagen! Brood met roomboter en mineraalwater waren inbegrepen en andere drankjes kon je gewoon bij bestellen. 

Het eten smaakte heerlijk. Ik had een simpele hap verwacht, geen culinair hoogstandje! Ik kan me voorstellen dat sommige gezinnen liever een wat simpeler menu zouden zien, maar we hebben echt heerlijk gegeten!

Hetzelfde gold voor het ontbijt. Geen buffet nu, maar je kon een warm gerecht en een drankje kiezen en verder werd er vanalles op onze tafel gezet. Broodjes en croissants, kaas en vleeswaren, zoet beleg, vers fruit, yoghurt en sinaasappelsap. Een echt verwen ontbijtje dus!

Een heerlijk ontbijtje

Na het ontbijt deden we meteen weer een stukje van het park. Lekker rustig, want dat wsa nog niet open voor het grote publiek. We moesten om 11.00 onze kamer verlaten, maar voor 18 euro extra konden we een uurtje langer blijven. Super handig voor ons, zodat ons kleine ventje nog een goed dutje kon doen op de kamer. Toen we ‘s middags klaar waren om naar huis te gaan hoefden we alleen maar onze bagage op te halen bij de uitgang. Super geregeld dus weer.

Onze kamer: de tweede kamer van links onderin. Half onder water dus!
Het thema was zelf op het toilet doorgetrokken
Brushing your teeth with a view!

Wij hebben twee top dagen gehad en ik vond het het bedrag dan ook zeker waard. We hadden een fijne kamer met bijzonder uitzicht, hebben heerlijk gegeten en twee dagen op ons eigen tempo van de mooiste dierentuin van Europa kunnen genieten. Ik denk ook zeker dat we nog wat andere kamers uit gaan proberen de komende jaren. Er zijn overigens kamers voor verschillende gezelschappen. Van tweepersoons tot complete familiehuizen. En zit je liever iets minder dicht bij de dieren, dan kun je ook voor een hogere verdieping kiezen bijvoorbeeld of een kamer in het grotere hotel met aan de overkant uitzicht op de zeeleeuwen. Opties genoeg!

Dit artikel is volledig gebaseerd op onze eigen ervaring en niet gesponsord! (was dat maar waar…)

Een gedachte over “Overnachten in de mooiste dierentuin van Europa: Pairi Daiza Resort”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.