Review Landal Het Vennenbos (met baby)

In juni gingen wij een midweek met baby naar Landal het Vennenbos. Het wordt hoog tijd dat ik de review van Het Vennenbos plaats, dus bij dezen ;). Hoe hebben wij het park ervaren, wat vonden wij van het huisje en van de faciliteiten? Je leest het in dit artikel.

Wie is er niet mee opgegroeid? Weekendjes en midweekjes in Centerparcs. Nu wij een kindje hebben vind ik het zelf weer erg leuk (een paar jaar geleden vond ik het helemaal niets, ik ging liever ver weg en zoveel mogelijk van de wereld ontdekken. Dichtbij bewaarden we voor als we een kleine hadden, en die tijd is nu dus aangebroken). Landal Het Vennenbos is een voormalig Centerparcs park, en voor ons was dat een reden om hier te boeken. Het lag op de route naar Pairi Daiza in België én het beschikt over een mooi zwembad. De keuze was dit keer dus snel gemaakt.

In het park is niet heel veel veranderd (in de afgelopen 30 jaar). Het zijn de welbekende grijze Centerparcs huisjes. Van binnen zijn deze wel mooi opgeknapt en Landal heeft dat wat mij betreft beter aangepakt dan Centerparcs. Het oogt allemaal net wat moderner en comfortabeler dan bij Centerparcs. Een echte bank in plaats van een tuinset in de huisjes. Dat is een pluspunt. Verder was er een vaatwasser aanwezig, ook erg fijn als je met je gezin op vakantie bent. Het huisje was ook netjes en schoon, wat ik niet altijd het geval vind bij dit soort parken. Goedgekeurd dus.

Het park heeft eigenlijk de standaard faciliteiten. Speeltuinen, Bollo en het animatieteam (hier hebben wij geen gebruik van gemaakt want Senna is er nog te jong voor), de plaza met verschillende restaurants en winkel, noem het maar op. Maar wat wij het belangrijkste vonden: het subtropisch zwembad. Landal het Vennenbos heeft het zwembad vernieuwd en uitgebreid met een interactieve waterspeeltuin: Surfers Splash Bay.

Surfer Splash Bay, de nieuwe uitbreiding van het subtropisch zwembad

Deze water speeltuin biedt verschillende glijbanen, water kanonnen en natuurlijk een heel groot vat dat langzaam volloopt, om vervolgens om te kieperen en een grote splash water naar beneden te gooien. Kortom, een eerlijk speelparadijs voor kinderen.
En voor ouders ook, want als je kindje nog zo klein is als die van ons (1 jaar nu), dan kun je als ouders nog lekker mee. Senna is nog klein en kan nog niet zelf in zo’n water speeltuin spelen, maar samen van de glijbaan vond hij ontzettend leuk.

Naast de Surfer Splash Bay zijn er natuurlijk ook een golfslagbad, een wildwaterbaan, diverse glijbanen en een peuterbad. Ook het peuterbadje heeft twee leuke glijbanen, waar Senna graag met ons vanaf ging.

Eén van de glijbanen in het peuterbadje

Wat ook erg fijn is, is het extra verwarmde bad achterin. De ingang van dit bad ligt een beetje verscholen en het water is er net wat warmer, heerlijk om zelf even te ontspannen of om je baby even lekker rustig in te laten dobberen.

Wij vonden Landal Het Vennenbos dus een fijn park met onze uk. Het huisje was schoon en comfortabel en het zwembad erg leuk voor kinderen, We zijn het park niet afgeweest, dus we hebben geen bezienswaardigheden in de omgeving bezocht (het is ook erg dichtbij huis voor ons). Het enige minpuntje vonden wij de gigantische wachtrij bij het inchecken. Dit is dan weer beter geregeld bij Centerparcs, waar je online incheckt en dan aan de poort de sleutels van je huisje direct ontvangt.

Een gedachte over “Review Landal Het Vennenbos (met baby)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.