Reiskriebels

Er staan geen reisjes op de planning, met uitzondering van een midweekje Landal in mijn verlof. Dat is toch wel een unicum moet ik zeggen en ik begin nu toch wel een beetje afkickverschijnselen te krijgen. Kortom, de reiskriebels slaan weer toe!

Corona gooit momenteel voor de buitenlandse reizen behoorlijk roet in het eten. Vorig jaar moesten wij onze plannen al omgooien en hoewel er geen verre reis op de planning stond, moesten we toch ons reisje naar Frankrijk annuleren. We hadden daarvoor in de plaats wel heerlijke vakanties met ons gezinnetje op Texel en in de Ardennen.

Eind vorig jaar bleek ik in verwachting van ons tweede kindje. De plannen om Frankrijk te verzetten naar dit jaar juni konden weer van de baan, want in juni ben ik uitgerekend! Gelukkig verzocht het enige hotel dat ik niet gratis kon annuleren juist óns of het tripje geannuleerd mocht worden. En raad eens, dan kregen we onze aanbetaling toch gewoon terug! Wat de vakantie in juni betreft vielen alle puzzelstukjes dus op hun plaats. Wel besloten we om in mei, als ik net verlof heb, nog een midweekje in eigen land te pakken.

We kozen ervoor in Nederland te blijven vanwege de corona maatregelen. Er is namelijk nog altijd weinig uitzicht op versoepelingen. Bovendien willen we in mei natuurlijk toch wel graag dichtbij huis blijven aangezien ik in juni uitgerekend ben, en je weet nooit hoe het kan lopen. 

Maar ik begin er dus toch een beetje moeite mee te krijgen. De voorpret van het plannen van een leuke (liefst verre) rondreis, dat mis ik echt. Normaal ben ik daar weken mee bezig en daar kan ik echt van genieten. Wat past er in ons budget? Hoe kunnen we zoveel mogelijk van een land ontdekken in de tijd die we hebben? Ik vind het heerlijk om dat allemaal uit te zoeken. Voor nu zit dat er dus eventjes niet in, misschien dat ik binnenkort toch maar weer ga puzzelen aan een leuke rondreis voor als het weer wel kan, want ik heb nog wensen genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.