Sidehustle- en beleggingsupdate oktober t/m januari

Na enige stilte vandaag weer eens een update van mijn bijverdiensten en beleggingen. Hoewel het hier stil was, ging ik natuurlijk in de tussentijd gewoon door met het opbouwen van mijn beleggingsportefeuille en mijn sidehustles. Januari was niet de beste maand wat betreft bijverdiensten (in verband met de lock down), dus ik zal ook de maanden oktober, november en december in dit overzicht verwerken.

Welke side hustles heb ik?

Om te weten over welke inkomstenbronnen we praten, zal ik hier eerst even uitleggen wat ik precies aan side hustles heb. We hebben een woning welke we verhuren, daar ontvangen we elke maand € 915,- voor. Deze tel ik niet mee met mijn persoonlijke side hustles, omdat ik deze woning samen met mijn man heb en we hebben er ook nog een stukje hypotheek op. Maar het is natuurlijk wel een lekker extra inkomen elke maand.

Naast mijn fulltime (36 uur) baan als makelaar probeer ik zoveel mogelijk te mysteryshoppen en mee te doen aan marktonderzoeken. Dit is mijn tweede inkomstenbron en dus mijn voornaamste side hustle. Vóór het corona virus streefde ik naar een inkomen van € 200,- per maand uit deze bron, maar daar kon ik de laatste maanden meestal niet aan helaas.

Een tweede extra inkomen is mijn kleine webshopje (Beads for Babies) in bijtringen en andere gepersonaliseerde kraamkadootjes. Het loopt geen storm maar ik verkoop af en toe iets en ik vind het leuk om te doen. Als ik er meer uit wil halen, moet ik er ook echt meer tijd en energie in steken en dat heb ik momenteel gewoon niet. 

Dan zijn er nog alle geld-terug-acties, testpanels en proefacties waar ik aan meedoe. Ik zal ze bundelen als “GTA’s en testpanels”. Het is een indirecte side hustle: het levert niet direct geld op, maar wel een voordeel omdat we bepaalde producten eventjes niet of minder hoeven te kopen. 

Ten slotte zijn er nog de inkomsten via Marktplaats en Vinted, die ik sinds kort ook netjes bijhoud. Want alle beetjes helpen. 

Side hustles oktober: 

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 197,70

– GTA’s en testpanels: € 198,36

– Beadsforbabies.nl: € 50,56

– Marktplaats & Vinted: € 195,50

Totaal: € 642,12


Side hustles november: 

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 192,18

– GTA’s en testpanels: € 18,21

– Beadsforbabies.nl: € 42,97

– Marktplaats & Vinted: € 4,45

Totaal: € 257,81


Side hustles december: 

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 177,88

– GTA’s en testpanels: € 29,70

– Beadsforbabies.nl: € 9,77

– Marktplaats & Vinted: € 15,-

Totaal: € 232,35


Side hustles januari: 

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 30,-

– GTA’s en testpanels: € 25,99

– Beadsforbabies.nl: € 50,55

– Marktplaats & Vinted: € 37,50

Totaal: € 144,04

Januari was dus een magere maand wat betreft de bijverdiensten. Ik wil in totaal toch echt wel minimaal € 200,- aan totale extra inkomsten per maand binnen halen en dat is niet gelukt. Er zijn de laatste maanden zeer weinig geld terugacties en testpanels vanwege corona en ook het mysteryshoppen ligt aardig om zijn gat sinds de winkels en horeca dicht zijn. De overige maanden waren helemaal niet slecht zoals je kunt zien. En er zitten ook een paar opvallende uitschieters bij.

Zo verkocht ik in oktober via Vinted veel kleertjes van Senna die hij niet meer paste. Dit tikte flink aan. Ook gingen we een weekendje weg in de buurt van de Duitse grens, waardoor we alle geld terug acties konden halen die daar liepen, en dat waren er nogal wat. Oktober was daarom dus een topmaand. Verder zie je dat de overige maanden redelijk stabiel zijn, met uitzondering van januari. Maar niet getreurd, want februari is weer een topmaand wat betreft bijverdiensten. Voor een vaste opdrachtgever voer ik namelijk 2x per jaar een bandenonderzoek uit. In februari en augustus ga ik de straat op om te onderzoeken op watvoor banden auto’s rondrijden. En sinds deze ronde is het aantal opgevoerd van 223 stuks naar 278 stuks. Het klinkt als gekkenwerk, maar als je er eenmaal mee bezig bent valt het best mee. De vergoeding ging nu dan ook omhoog van € 200,- naar € 250,-, dus dat is lekker! 

Beleggingsupdate:

En dan een beleggingsupdate. In februari 2020 opende ik een rekening bij de Giro, waar ik probeer elke maand één of meerdere ETF’s te kopen (dit omdat ik de risico’s graag spreid en beperkt houd). Ik doe dit van mijn overuren en de grotere bijverdiensten (> € 100,-).
Tevens beleg ik inmiddels via de app van Bux Zero. Als je je aanmeld via deze link, krijgen jij en ik allebei een aandeel kado, hoe leuk is dat!

Mijn account bij Peaks heb ik opgezegd, omdat ik vond dat de maandelijkse bijdragen in verhouding tot mijn maandelijkse inleg (alleen mijn wisselgeld) te hoog was.

Ik heb ook mijn eerste inleg gedaan in een crowdfunding project, maar daar krijg ik nog geen rendement op, dus dat laat ik nu nog even buiten beschouwing. 

– De Giro: + € 181,97

– Bux Zero: + € 19,47

Totaal: + € 201,44

Ik heb in totaal € 1.470,55  ingelegd. Dat is dus een rendement van 13,7%! Daar ben ik echt ontzettend blij mee. Er zijn weinige andere manieren op zo’n rendement te behalen en op de bank levert je geld zeker niets op.

De conclusie van deze maand(en): januari was geen topmaand, maar de andere maanden waren prima en ook deze maand gaat lekker, dus mij hoor je niet klagen! Zodra het geld van het bandenonderzoek op mijn rekening staat ga ik dit weer beleggen in ETF’s en misschien een stukje crowdfunding. Of zal ik ook wat op de spaarrekening zetten voor de aankoop van misschien een tweede beleggingspand…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.