Beste plekken om schildpadden te spotten op Hawaii

Als je naar Hawaii gaat, móét je natuurlijk ten minste één schildpad gezien hebben (ik in ieder geval wel!). Daarom vandaag wat plekken waar de kans groot is deze prachtige dieren tegen te komen op Oahu en Big Island, zowel ónder als bóven water.
DSC_8774Oahu
Bovenstaande foto hebben wij gemaakt op Laniakea Beach op Oahu. Dit strand aan de noordkust van het eiland is gemakkelijk te vinden en kun je prima invoegen in een “rondje Oahu”. Je kunt je auto er langs de weg parkeren en binnen een paar stappen sta je op het strand.
De kans om hier schildpadden tegen te komen is vrij groot, omdat deze op dit strand regelmatig even komen zonnen. Dit is nodig om hun schild af en toe goed op te laten drogen. Als ze eenmaal op het strand liggen zullen ze ook niet heel snel weer terug in zee gaan, dus je kunt ze op je gemak bekijken. Bewaar natuurlijk wel altijd wat afstand en gun deze prachtige dieren hun ruimte. Er zijn op het strand ook vrijwilligers aanwezig die de toeristen op gepaste afstand van de dieren houden.
Toen wij er waren lag er slechts 1 schildpad op het strand, maar in de branding zagen wij zeker een stuk of 10 schildpadden die het water net in of uit gingen.

DSC_8766
Onder water kun je natuurlijk ook goed schildpadden spotten op Hawaii. Op Oahu zijn Sharks Cove en Hanauma Bay goede plekken om te snorkelen. Bij beide stranden kun je prima met de auto komen. Bij Hanauma Bay krijg je eerst een film te zien over het koraalrif en wat je tijdens het snorkelen wel en vooral ook niet moet doen. Sharks Cove is gratis, bij Hanauma Bay betaal je circa 7 dollar per persoon, maar er zijn dan ook veel meer faciliteiten en het is een prachtige baai om wat tijd door te brengen, ook voor je reisgenoten die misschien niet van snorkelen houden. Hieronder wat foto’s van Hanauma Bay:

DSC_8553
DSC_8566

DCIM100SPORT
Big Island
Ook op Big Island vind je mooie plekken om te snorkelen en schildpadden te spotten. Recht voor ons hotel lag Kahalu’u Beach Park. Dit staat bekend als 1 van de beste snorkelplekken van Big Island. Wij konden hier vanaf ons hotel zo naartoe lopen, dus dat was heerlijk! We hebben hier veel vissen gezien in de meest prachtige kleuren (je ziet overigens overal op Hawaii wel dezelfde soorten vissen steeds). Mooi koraal hebben wij eigenlijk nergens gezien op Hawaii. Ook zagen we hier af en toe een schildpad voorbij zwemmen, wat echt fantastisch was!

DCIM100SPORT


Two Steps
is een andere goede snorkelplek. Je hebt er niet echt een zandstrand en moet het water in over rotsen, die heet worden en glibberig kunnen zijn. Je moet het water dan ook eigenlijk in bij de “two steps”, een soort natuurlijke trap in de rotsen, waar je gemakkelijk het water in en uit kunt. Kijk gewoon waar iedereen het water in- en uitgaat en dan komt het vanzelf goed! Je kunt hier goed snorkelen en je komt hier ook weer veel kleurrijke vissen tegen en af en toe een schildpad. Het snorkelen vonden wij hier het mooiste.

DCIM100SPORT

Vlak naast Two Steps heb je ook nog Pu’uhonua O Honaunau Historical Park. Dit is een soort open lucht museum aan het strand. Hier heb je ook een baaitje waar de schilpadden regelmatig wat uitrusten. Je moet wel goed kijken want ze vallen niet altijd op tussen de rotsen!

Kortom, de kans dat je schilpadden gaat spotten is behoorlijk groot, zeker als je de juiste stranden bezoekt en een aantal keren gaat snorkelen. Je kunt natuurlijk ook nog mee met een snorkeltour, maar die zijn erg duur en je kunt de stranden prima met je huurauto bereiken. Alleen het Captain Cook monument is zonder tour niet goed bereikbaar, maar wij hebben er geen spijt van dat we hier niet geweest zijn. Ik denk niet dat we dan nog andere vissen gezien zouden hebben namelijk.
Wij adviseren daarom je geld te bewaren voor een night snorkeltour met mantaroggen in de buurt van Kona op Big Island, maar daarover binnenkort meer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.