Sidehustle- en beleggingsupdate februari

Na enige stilte vandaag weer eens een update van mijn bijverdiensten en beleggingen. Hoewel het hier stil was, ging ik natuurlijk in de tussentijd gewoon door met het opbouwen van mijn beleggingsportefeuille en mijn sidehustles. Januari was niet de beste maand wat betreft bijverdiensten (in verband met de lock down), dus ik zal ook de maanden oktober, november en december in dit overzicht verwerken.

Welke sidehustles heb ik?

Om te weten over welke inkomstenbronnen we praten, zal ik hier eerst even uitleggen wat ik precies aan sidehustles heb. We hebben een woning welke we verhuren, daar ontvangen we elke maand € 915,- voor. Deze tel ik niet mee met mijn persoonlijke side hustles, omdat ik deze woning samen met mijn man heb en we hebben er ook nog een stukje hypotheek op. Maar het is natuurlijk wel een lekker extra inkomen elke maand.

Naast mijn fulltime (36 uur) baan als makelaar probeer ik zoveel mogelijk te mysteryshoppen en mee te doen aan marktonderzoeken. Dit is mijn tweede inkomstenbron en dus mijn voornaamste side hustle. Vóór het corona virus streefde ik naar een inkomen van € 200,- per maand uit deze bron, maar daar kon ik de laatste maanden meestal niet aan helaas. Nu is het mijn doel om in totaal minimaal € 200,- bij elkaar te scharrelen met mijn verschillende sidehustles.

Een tweede extra inkomen is mijn kleine webshopje (Beads for Babies) in bijtringen en andere gepersonaliseerde kraamkadootjes. Het loopt geen storm maar ik verkoop af en toe iets en ik vind het leuk om te doen. Als ik er meer uit wil halen, moet ik er ook echt meer tijd en energie in steken en dat heb ik momenteel gewoon niet. 

Dan zijn er nog alle geld-terug-acties, testpanels en proefacties waar ik aan meedoe. Ik zal ze bundelen als “GTA’s en testpanels”. Het is een indirecte side hustle: het levert niet direct geld op, maar wel een voordeel omdat we bepaalde producten eventjes niet of minder hoeven te kopen. 

Ten slotte zijn er nog de inkomsten via Marktplaats en Vinted, die ik sinds kort ook netjes bijhoud. Want alle beetjes helpen.

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 384,-

– GTA’s en testpanels: € 17,02

– Beadsforbabies.nl: € 48,59

– Marktplaats & Vinted: € 18,-

Totaal: € 467,61

Dit was een lekker maandje moet ik zeggen! Ik maakte een grote klapper met het bandenonderzoek waar ik eerder over schreef. Maar liefst € 250,- kreeg ik voor deze opdracht dus dat tikt lekker aan. Verder deed ik nog wat kleinere klusjes. 

Beleggingsupdate:

En dan een beleggingsupdate. In februari 2020 opende ik een rekening bij de Giro, waar ik probeer elke maand één of meerdere ETF’s te kopen (dit omdat ik de risico’s graag spreid en beperkt houd). Ik doe dit van mijn overuren en de grotere bijverdiensten (> € 100,-).

Tevens beleg ik inmiddels via de app van Bux Zero. Als je je aanmeld via deze link, krijgen jij en ik allebei een aandeel kado, hoe leuk is dat!

Mijn account bij Peaks heb ik opgezegd, omdat ik vond dat de maandelijkse bijdragen in verhouding tot mijn maandelijkse inleg (alleen mijn wisselgeld) te hoog was.

Ik heb ook mijn eerste inleg gedaan in twee crowdfunding projecten, maar daar krijg ik nog geen rendement op, dus dat laat ik nu nog even buiten beschouwing.

Ten slotte heb ik deze maand mijn eerst stukje bitcoin gekocht, een beetje als experiment. We gaan zien hoe zich dit ontwikkelt. 

– De Giro: + € 152,41

– Bux Zero: + € 30,99

– Bitcoin: + € 2,41

Totaal: + € 185,81

Ik heb in totaal € 1.772,62 ingelegd. Dat is dus een rendement van 10,48%. Hoewel dit minder is dan vorige maand (er zat wel een dipje in de aandelenmarkt in februari, terwijl deze in januari juist net flink omhoog waren geschoten) ben ik daar echt wel tevreden mee. Ik mik een beetje op 8% rendement op beleggingen en dat heb ik dus nog steeds ruimschoots behaald. 

De conclusie van deze maand: Ik heb mijn doel ruimschoots behaald wat betreft bijverdiensten. Ook de beleggingen gaan lekker, deze groeien langzaam maar gestaag. Minder rendement dan vorige maand, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Zachtjes aan wordt dit potje steeds groter en ik beleg voor de langere termijn, dus voor nu maakt een dipje af en toe helemaal niets uit. Op naar weer een volgende maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.