Side hustle- en beleggingsopdate Juli

Voor mezelf houd ik al een tijdje per maand bij wat ik bijverdien met side hustles. Deels omdat ik dit leuk vind, en deels omdat dit motiveert om er meer uit te halen. Het lijkt me leuk om hier voortaan een maandelijkse update te plaatsen en jullie ook op de hoogte te houden.

Welke side hustles heb ik?
Om te weten over welke inkomstenbronnen we praten, zal ik hier eerst even uitleggen wat ik precies aan side hussles heb. We hebben een woning welke we verhuren, daar ontvangen we elke maand € 915,- voor. Deze tel ik niet mee met mijn persoonlijke side hussles, omdat ik deze woning samen met mijn man heb en we hebben er ook nog een stukje hypotheek op. Maar het is natuurlijk wel een lekker extra inkomen elke maand.
Naast mijn fulltime (36 uur) baan als makelaar probeer ik zoveel mogelijk te mysteryshoppen en mee te doen aan marktonderzoeken. Dit is mijn tweede inkomstenbron en dus mijn voornaamste side hussle. Vóór het corona virus streefde ik naar een inkomen van € 200,- per maand uit deze bron, maar daar kon ik de laatste maanden écht niet aan helaas.
Een tweede extra inkomen is mijn kleine webshopje (Beads for Babies) in bijtringen en andere gepersonaliseerde kraamkadootjes. Het loopt geen storm maar ik verkoop af en toe iets en ik vind het leuk om te doen. Als ik er meer uit wil halen, moet ik er ook echt meer tijd en energie in steken en dat heb ik momenteel gewoon niet. 

Dan zijn er nog alle geld-terug-acties, testpanels en proefacties waar ik aan meedoe. Ik zal ze bundelen als “GTA’s en testpanels”. Het is een indirecte side hussle: het levert niet direct geld op, maar wel een voordeel omdat we bepaalde producten eventjes niet of minder hoeven te kopen. 

Ten slotte zijn er nog de inkomsten via Marktplaats, maar die komen pas in de update van augustus te staan, omdat ik pas sinds deze maand ga bijhouden wat er daarmee precies binnenkomt.

Side hustles juli: 

  • Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 86,90
  • GTA’s en testpanels: € 42,57
  • Beadsforbabies.nl: € 42,67
    Totaal: € 172,14

Helaas mijn doel van € 200,- dus niet gehaald. De extra inkomsten zitten in een dipje sinds de uitbraak van het corona virus, maar krabbelen langzaam weer op. In augustus heb ik een grote klus als mysteryshopper, waardoor ik nu al weet dat ik de € 200,- wel ga halen. Daarnaast maakte ik in juli behoorlijk wat overuren, wat ook voor ruim € 280,- netto aan extra inkomsten zorgde. Als ik dat nog meereken, heb ik mijn doel dus eigenlijk wel behaald. Ik ben eigenlijk best tevreden over deze maand.

Beleggingsupdate juli:
En dan een beleggingsupdate. Ik beleg nog niet zolang. In februari opende ik een rekening bij de Giro, waar ik probeer elke maand of anders om de maand een ETF te kopen (dit omdat ik niet heel veel verstand heb van beleggen en ik graag aan risicospreiding doe). Kort daarna brak het virus uit en zakte de beurzen wat in. Maar dat was niet zo erg, zo kon ik voor wat betere prijzen inkopen. Daarnaast heb ik sinds kort een account van Peaks, waar ik mijn wisselgeld automatisch elke week beleg. Dit zijn dus kleinere bedragen en het is meer een experiment. Voor meer informatie over beleggen met Peaks (en een code voor € 5,- cadeau!), klik hier.

  • De Giro: + € 0,24
  • Peaks: + € 5,01
    Totaal: + € 5,25

Ik heb in totaal € 476,47 belegd. Dat is dus een rendement van 1,1%. Het is niet geweldig, maar ik ben nog maar net begonnen en ben van plan dit voor de langere termijn te doen. Ik heb er wel vertrouwen in dat mijn inleg op de langere termijn meer waard zal worden. Bovendien doe ik het met geld dat ik over heb en dus kan missen. En 1,1% is altijd nog meer dan dat ik op de bank zou krijgen.

Ik ben over het algemeen dus niet ontevreden over deze maand, maar het kan zeker beter. Volgende maand weer een update!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.