Vakantieplannen wijzigen vanwege corona

Voor de tweede keer dit jaar moesten wij onze vakantieplannen wijzigen vanwegen corona. Op reisgebied zit het niet mee dit jaar, maar verder hebben wij een topjaar eigenlijk (want we werden ouders van het leukste kind van de hele wereld natuurlijk en ik switchte terug naar mijn oude baan) en we verkeren zelf in goede gezondheid, dus mij hoor je niet klagen. Maar ons weekje Ibiza in september gaat dus niet door, wat ik stiekem natuurlijk wel een beetje jammer vind.

Gelukkig konden we onze reis naar Ibiza goed annuleren. Het hotel boekte ik zelf via Booking.com, zoals ik altijd doe. Deze kon ik gewoon gratis annuleren dus dat heb ik gedaan. Ditzelfde geldt voor de huurauto. De vliegtickets kon ik eigenlijk niet annuleren. Omdat Ibiza in een oranje gebied ligt zou ik de tickets wel om kunnen boeken. Maar we wilden dichter bij huis blijven voor de zekerheid en weten niet wanneer we weer wel gaan vliegen, dus dit vonden wij niet zo’n goede optie. Nou is het zo, dat Transavia onze vluchttijden had gewijzigd. En wanneer ze dit doen, krijg je de keuze om dit te accepteren, je vlucht om te boeken, of te annuleren. Dus wij deden dat laatste. Erg jammer voor Transavia natuurlijk (en dat meen ik oprecht), maar fijn voor ons dat het zo geregeld kon worden. 


We maken van de nood maar een deugd en voegen de week vakantie in september en het weekendje Centerparcs in oktober samen tot 1 ruime week vakantie. Het weekend Centerparcs stond al gepland (vrijdag tot maandag). De midweek die daaraan vooraf gaat gaan we naar de Belgische Ardennen, in een ontzettend schattig houten huisje. Omdat we hier pas op maandagavond in kunnen en we optimaal gebruik willen maken van onze vakantie, zijn we van plan om al op zaterdag te vertrekken twee overnachtingen in bijvoorbeeld Maastricht of Valkenburg te boeken. Zo maken we er maar een mini rondreisje Limburg/Ardennen van, wat vast ook ontzettend leuk zal zijn!

Een gedachte over “Vakantieplannen wijzigen vanwege corona”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.