Bijverdienen met Roamler en Smartspotter

Wie mij kent of al een tijdje volgt weet dat ik verschillende manieren heb gevonden om bij te verdienen, “sidehussles” dus. Ik heb inmiddels verschillende sidehussles waar ik met enige regelmaat extra inkomsten uithaal. Vandaag leg ik uit hoe je kunt bijverdienen met Roamler en Smartspotter.

Hoe werken Roamler en Smartspotter?
Beiden bedrijven werken op dezelfde manier. Je maakt vaak foto’s in winkels van producten, schappen en displays en beantwoord enkele vragen. En hiervoor krijg je betaald. Simpel toch? Het lastige zit hem erin dat je dit als mysteryshopper doet. Je moet dit dus onopvallend doen en mag eigenlijk niet gezien worden. Dit is niet in elke winkel en op elke afdeling even gemakkelijk.

In sommige gevallen moet je je juist melden bij het personeel en soms heb je zelfs hun medewerking nodig.

Je doet dit soort opdrachten in opdracht van de leverancier. Die hebben bijvoorbeeld een bepaalde actie of hebben ter promotie van hun product materialen verstrekt die de winkeliers in hun winkel moeten plaatsen. Dit kost uiteraard een hoop geld, dus willen die leveranciers checken of de materialen ook ingezet worden. Via Roamler en Smartspotter worden mensen ingezet die dit voor hen checken. 

Soms moet je ook andere opdrachten doen. Met name Roamler biedt ook andere opdracht als je dat wilt en al wat vaker opdrachten voor hen hebt gedaan. Je kunt dan bijvoorbeeld ook aan de slag als “merchandiser”. Je kunt dan opdrachten doen die wat meer tijd kosten en waarvoor je je zeker moet melden. Maar deze opdrachten leveren dan ook wel meer op. 

Zou bouwde ik bijvoorbeeld een levensgrote Max Verstappen op in een Jumbo supermarkt. De materialen werden al eerder geleverd, ik moest hem alleen nog in elkaar gaan zetten. Ook checkte ik in december of er genoeg materiaal aanwezig was bij diverse winkels om de decemberzegels van PostNL te promoten. Indien dit niet het geval was, vulde ik dit aan. Ik kreeg hiervoor thuis een grote doos met extra materialen toegestuurd.

Hoeveel kun je verdienen met Roamler en Smartspotter?
De vergoeding varieert per opdracht en wordt vaak hoger naarmate een opdracht langer open staat. Als nog niemand hem opgepakt heeft en ze willen graag dat hij op korte termijn wordt uitgevoerd, zullen ze de vergoeding verhogen. Vergoedingen voor standaard opdrachten variëren van € 1,50 tot ongeveer € 10,-. De vergoedingen voor merchandising opdrachten kunnen oplopen tot ongeveer € 25,- per opdracht.
Zelf kijk ik altijd of ik een opdracht de moeite waard vind. € 1,50 voor het nemen van 3 foto’s is de moeite waard. Maar moet ik er 20 foto’s van maken op een opvallende plek in de winkel, dan laat ik hem lekker aan mij voorbij gaan.
Het is dus geen vetpot, maar wel een leuk extraatje. Ik open de apps als ik boodschappen ga doen of in een winkelcentrum loop en kijk dan even of er op die locatie iets open staat wat ik op kan pakken. Zo verdien je al snel enkele euro’s per week extra. Toen ik nog geen kindje had ging ik op een vrije dag soms zelf speciaal op pad, als ik zag dat er veel leuke opdrachten open stonden. Dan maakte ik een rondje en verdiende zo wel eens enkele tientjes op één middag. 

Hoe wordt je lid van Roamler en Smartspotter?
Voor de duidelijkheid; Roamler en Smartspotter zijn beide apps. Je kunt de apps gewoon downloaden op je telefoon, echter ze laten niet altijd zomaar nieuwe roamlers en spotters toe. Je hebt dan een invite nodig van iemand die voor hen aan de slag is. Op dit moment heb ik 1 Roamler invite over, dus mocht je die graag willen, laat me dit dan vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.