Side hustle- en beleggingsupdate augustus

Voor mezelf houd ik al een tijdje per maand bij wat ik bijverdien met side hustles. Deels omdat ik dit leuk vind, en deels omdat dit motiveert om er meer uit te halen. Ik plaats hier een maandelijkse update, om jullie inzage te geven in wat je met relatief weinig moeite bij kunt verdienen.

Welke side hussles heb ik?
Om te weten over welke inkomstenbronnen we praten, zal ik hier eerst even uitleggen wat ik precies aan side hussles heb. We hebben een woning welke we verhuren, daar ontvangen we elke maand € 915,- voor. Deze tel ik niet mee met mijn persoonlijke side hussles, omdat ik deze woning samen met mijn man heb en we hebben er ook nog een stukje hypotheek op. Maar het is natuurlijk wel een lekker extra inkomen elke maand.

Naast mijn fulltime (36 uur) baan als makelaar probeer ik zoveel mogelijk te mysteryshoppen en mee te doen aan marktonderzoeken. Dit is mijn tweede inkomstenbron en dus mijn voornaamste side hussle. Vóór het corona virus streefde ik naar een inkomen van € 200,- per maand uit deze bron, maar daar kon ik de laatste maanden écht niet aan helaas.

Een tweede extra inkomen is mijn kleine webshopje (Beads for Babies) in bijtringen en andere gepersonaliseerde kraamkadootjes. Het loopt geen storm maar ik verkoop af en toe iets en ik vind het leuk om te doen. Als ik er meer uit wil halen, moet ik er ook echt meer tijd en energie in steken en dat heb ik momenteel gewoon niet. 

Dan zijn er nog alle geld-terug-acties, testpanels en proefacties waar ik aan meedoe. Ik zal ze bundelen als “GTA’s en testpanels”. Het is een indirecte side hussle: het levert niet direct geld op, maar wel een voordeel omdat we bepaalde producten eventjes niet of minder hoeven te kopen. 

Ten slotte zijn er nog de inkomsten via Marktplaats, die ik sinds deze maand ook netjes bijhoud. Al was dat deze maand niet veel. 

Side hustles augustus: 

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 275,02
– GTA’s en testpanels: € 37,46
– Beadsforbabies.nl: € 20,85
– Marktplaats: € 20,-
Totaal: € 353,33

Ik heb deze maand mijn doel van € 200,- dus ruimschoots gehaald, superblij mee! Er zit 1 groot onderzoek bij wat me € 200,- opleverde, dus dat tikt mooi aan. Over een half jaar mag ik datzelfde onderzoek weer uitvoeren, fijn om die toezegging alvast te hebben. Van het geld van dit onderzoek kocht ik direct een ETF bij bij De Giro, waardoor mijn beleggingsportefeuille ook weer meteen werd uitgebreid.
Verder zijn mijn bijverdiensten nog steeds niet terug op het oude peil, maar dat zal zich hopelijk langzaam herstellen. Bovendien heb ik momenteel ook weinig tijd over. Als ik meer tijd zou hebben of maken, zou ik ook wat meer bij kunnen verdienen. Maar voor deze maand ben ik helemaal tevreden.

Beleggingsupdate augustus:
En dan een beleggingsupdate. Ik beleg nog niet zolang. In februari opende ik een rekening bij de Giro, waar ik probeer elke maand of anders om de maand een ETF te kopen (dit omdat ik (nog) niet heel veel verstand heb van beleggen en ik graag aan risicospreiding doe). Kort daarna brak het virus uit en zakte de beurzen wat in. Maar dat was niet zo erg, zo kon ik tegen wat betere prijzen inkopen.
Daarnaast heb ik sinds kort een account van Peaks, waar ik mijn wisselgeld automatisch elke week beleg. Dit zijn dus kleinere bedragen en het is meer een experiment. Voor meer informatie over beleggen met Peaks (en een code voor € 5,- cadeau!), klik hier.

– De Giro: + € 19,05
– Peaks: + € 6,76
Totaal: + € 25,81

Ik heb in totaal € 632,46 belegd. Dat is dus een rendement van 4,1%. Dat is al een stuk meer dan de 1,1% van vorige maand! Ik heb intussen natuurlijk wat meer belegd en de koersen zijn wat gestegen, al met al een mooi resultaat dus deze maand. Maar eigenlijk maak dat niet zoveel uit, want je moet dit echt op de langere termijn zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.