Review vakantiepark De Krim Texel

Zoals beloofd wijd ik een artikel aan onze ervaringen met Vakantiepark De Krim op Texel. Wat vonden wij van het park, de faciliteiten, de ligging en het huisje? En hoe hebben wij dit park ervaren met baby/kind? In dit artikel lees je er alles over!

Prachtig vormgegeven receptie met toegang tot het centrale plein met winkels en restaurants.

Waarom kiezen voor De Krim?
Nadat wij hadden besloten onze reis naar Frankrijk te cancellen en in Nederland te blijven, was Texel het eerste dat in mij opkwam. Ik was namelijk nog nooit op Texel geweest. Er moest dus een accommodatie gezocht worden en snel, want alle Nederlandse parken werden in rap tempo volgeboekt. We zochten een huisje met eigen keuken en twee slaapkamers, zodat onze uk gemakkelijk overdag zijn dutjes kon doen zonder last van ons te hebben. Bovendien moest het betaalbaar zijn en liefst met een zwembad erbij. Zo kwamen we bij Vakantiepark De Krim uit. Andere vakantieparken vonden wij al gauw te duur en dit park heeft een mooi zwembad. De keuze was dus snel gemaakt. 

Onze ervaringen met vakantiepark De Krim
Het boeken en inchecken ging allemaal erg soepel online. Dat is dus al een eerste pluspunt. Bij aankomst hoefden we alleen onze sleutel op te halen bij de receptie.
Ons huisje was schoon en netjes, iets waar ik erg blij mee was, zeker met een rondkruipende baby. De bedden waren al opgemaakt en er stond een campingbedje klaar voor Senna. We konden de auto voor ons huisje parkeren en daar mocht hij de hele week blijven staan, ook erg handig als je veel uitstapjes wil maken en steeds een baby, twee tassen en kinderwagen mee moet sjouwen.
Onze parasol bleek kapot, deze bleef niet open staan. Via Whatsapp konden we hier melding van maken en binnen een kwartier kwam er een vriendelijke dame met een nieuwe parasol, zodat dit probleem meteen opgelost was.
Wat service en netheid betreft waren wij dus erg tevreden.

Ons huisje was netjes schoon en comfortabel ingericht

Faciliteiten
Het park beschikt over veel faciliteiten. Zo zijn er meerdere restaurants, een snackbar, een supermarkt, een kapper, een klimpark, een souvenirwinkel, diverse speeltuinen, een bowlingbaan, worden er fietsen verhuurd en is er een mooi zwembad. De speeltuinen hebben wij met onze baby niet gebruikt, maar tegenover ons huisje was een kleine speeltuin. Dit soort speeltuinen vind je verspreid over het hele park. Op het centrale plein is nog een grote speeltuin met onder andere een groot speeltoestel, een springkussen en elektrische autootjes. Ook is er een zand- en watertoestel.
Voor ons was het zwembad wel erg belangrijk. We zijn zelf echte waterratten en ook ons kleintje vindt het heerlijk om in het water te spelen. Het zwembad is niet heel groot, maar er is een leuk peuter gedeelte met bad en spraypark, een bubbelbad, een klein buitenbad en verschillende glijbanen. Met name de glijbanen zorgen voor uren speelplezier voor jong en oud. Er is een glijbaan waar je met een grote band in moet, een interactieve glijbaan en een brede familieglijbaan. Als kers op de taart is er ook nog een wildwaterbaan. Als je van zwemmen houdt is dit park dus zeker een aanrader.


Ligging
Texel is niet erg groot, dus de ligging is al snel goed. Voor gezinnen is dit park ideaal, want het beschikt over alle nodige faciliteiten en je hoeft voor veel dingen het park niet af. Wil je uitstapjes doen, dan is eigenlijk alles in maximaal 20 minuten rijden te bereiken. Wil je een dorp in en zit je liever midden tussen de winkels en horeca, dan is deze ligging minder geschikt. Op het park kun je fietsen huren, waarmee je overal kunt komen. De vuurtoren ligt ontzettend dichtbij en vanaf het park loop je zo het Krimbos in. Net buiten het park wordt momenteel een kinderboerderij gebouwd. 

Vanaf het park loop je zo het Krimbos in


Wij waren dus erg tevreden over het park. De prijs is vergeleken met andere parken op Texel goed, het huisje was schoon en er waren voldoende faciliteiten om je als gezin goed te kunnen vermaken. Ook de service was top en we hebben genoten van het fijne zwembad. Als we teruggaan naar Texel zullen we hier zeker terugkomen.

Dit artikel is geheel gebaseerd op eigen ervaringen en is niet gesponsord door het vakantiepark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.