Side hustle- en beleggingsupdate september

Wat vliegt een maand toch voorbij! Het is alweer de hoogste tijd voor een sidehussle- en beleggingsupdate van september. Dit keer ietsje later dan normaal, omdat we op vakantie waren (daarover later meer).

Welke side hussles heb ik?
Om te weten over welke inkomstenbronnen we praten, zal ik hier eerst even uitleggen wat ik precies aan side hustles heb. We hebben een woning welke we verhuren, daar ontvangen we elke maand € 915,- voor. Deze tel ik niet mee met mijn persoonlijke side hustles, omdat ik deze woning samen met mijn man heb en we hebben er ook nog een stukje hypotheek op. Maar het is natuurlijk wel een lekker extra inkomen elke maand.

Naast mijn fulltime (36 uur) baan als makelaar probeer ik zoveel mogelijk te mysteryshoppen en mee te doen aan marktonderzoeken. Dit is mijn tweede inkomstenbron en dus mijn voornaamste side hustle. Vóór het corona virus streefde ik naar een inkomen van € 200,- per maand uit deze bron, maar daar kon ik de laatste maanden écht niet aan helaas.

Een tweede extra inkomen is mijn kleine webshopje (Beads for Babies) in bijtringen en andere gepersonaliseerde kraamkadootjes. Het loopt geen storm maar ik verkoop af en toe iets en ik vind het leuk om te doen. Als ik er meer uit wil halen, moet ik er ook echt meer tijd en energie in steken en dat heb ik momenteel gewoon niet. 

Dan zijn er nog alle geld-terug-acties, testpanels en proefacties waar ik aan meedoe. Ik zal ze bundelen als “GTA’s en testpanels”. Het is een indirecte side hustle: het levert niet direct geld op, maar wel een voordeel omdat we bepaalde producten eventjes niet of minder hoeven te kopen. 

Ten slotte zijn er nog de inkomsten via Marktplaats, die ik sinds deze maand ook netjes bijhoud. Al was dat deze maand niet veel. 

Side hustles augustus: 

– Mysteryshoppen en marktonderzoek: € 52,85
– GTA’s en testpanels: € 28,50
– Beadsforbabies.nl: € 68,13
– Marktplaats: € 25,-
Totaal: € 174,48

Op zich heb ik natuurlijk best een leuk centje bij elkaar gesprokkeld, maar het is niet zoveel als ik zou willen. Met de webshop inkomsten ben ik tevreden, al lijkt het heel weinig. Ik heb hiervoor best een aantal producten verkocht, dus daar ben ik trots op. De inkomsten van het mysteryshoppen, testpanels en marktonderzoeken blijven sinds corona echt achter, net zoals de geld terug acties. Bovendien gingen we 9 dagen op vakantie en was ik daarvoor wat verkouden, waardoor ik thuis ben gebleven en dus ook geen opdrachten heb gedaan.
Oktober zal een betere maand gaan worden, ik heb al voor meer dan € 200,- mysteryshop opdrachten gepland staan en we hebben in Duitsland tijdens onze vakantie een leuke slag geslagen met de daar geldende geld terug acties. Ik weet dus nu al dat oktober een betere maand zal worden.

Beleggingsupdate augustus:
En dan een beleggingsupdate. Ik beleg nog niet zolang. In februari opende ik een rekening bij de Giro, waar ik probeer elke maand of anders om de maand een ETF te kopen (dit omdat ik (nog) niet heel veel verstand heb van beleggen en ik graag aan risicospreiding doe). Kort daarna brak het virus uit en zakte de beurzen wat in. Maar dat was niet zo erg, zo kon ik tegen wat betere prijzen inkopen.
Daarnaast heb ik sinds kort een account van Peaks, waar ik mijn wisselgeld automatisch elke week beleg. Dit zijn dus kleinere bedragen en het is meer een experiment. Voor meer informatie over beleggen met Peaks (en een code voor € 5,- cadeau!), klik hier.

– De Giro: + € 24,89
– Peaks: + € 7,37
Totaal: + € 32,26

Ik heb in totaal € 702,24 ingelegd. Dat is dus een rendement van 4,59%. Dat is weer een klein beetje meer dan vorige maand! Geen gigantisch verschil, maar ik heb niet heel veel extra ingelegd (ik kocht 1 ETF en legde wat wisselgeld in via Peaks). En alle beetjes helpen natuurlijk!

De conclusie van deze maand: het was geen topmaand, maar ik ben erop vooruit gegaan en dat is natuurlijk altijd het doel. Vele kleine beetjes maken een grote hoop, dus ik hustle en beleg lekker door ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.