Review Centerparcs Het Meerdal

Aangezien ook ons reisje naar Ibiza dit jaar in het water is gevallen, pasten we onze reisplannen weer aan. We maakten een mini rondreis Limburg en de Ardennen. We begonnen met een weekendje Valkenburg (daarover later meer), gingen vervolgens een midweekje naar de Ardennen (ook daarover later meer) en eindigden met een lang weekend Centerparcs. Vandaag dus een review over Centerparcs Het Meerdal.

Echte nostalgie… de parken zijn in 30 jaar tijd weinig veranderd.

Waarom Centerparcs Het Meerdal?
Wij kozen voor Het Meerdal omdat deze mooi op de route lag en goed te combineren was met onze andere bestemmingen. Bovendien is Centerparcs Het Meerdal vaak één van de goedkopere parken in de zoekresultaten. Het is dan ook niet zo’n groot park, maar net zoals elk Centerparcs park is er natuurlijk een subtropisch zwembad, een kinderboerderij, een plaza met diverse restaurants, een supermarkt, bowlingbaan en diverse speelgelegenheden. Wat Het Meerdal bijzonder maakt is de pony vakantie. Er zijn een aantal huisjes rondom de pony ranch. Bij een ponyvakantie krijgt je kind zijn of haar verzorgpony voor die vakantie toegewezen, die ze mogen borstelen, verzorgen en natuurlijk erop rijden. Ontzettend gaaf dus voor een echt paardenmeisje of -jongen!

Baluba indoor speeltuin
Wat wij erg leuk vonden aan het park is het indoor speeltoestel van Baluba. Onze kleine man van net 1 jaar oud kon hier heerlijk in rondkruipen en hij had de grootste lol. Voor deze leeftijd zijn de meeste speeltuinen nog niet geschikt, dus het was erg leuk om hem zo’n lol te zien hebben. Spelen mag onder begeleiding van een volwassenen, wat heel erg fijn is als je met een baby, dreumes of peuter op vakantie bent!


Aquamundo
Het subtropisch zwembad is voor ons altijd een reden om voor een (voormalig) Centerparcs park te kiezen. We zijn zelf gek op zwemmen en hopen dat ook aan ons zoontje mee te geven. Het zwembad is voor ons dus één van de meest belangrijke onderdelen van zo’n weekend.
Het zwembad van Het Meerdal is natuurlijk een mooi zwembad, maar voor Centerparcs begrippen is het niet heel groot en bijzonder. Er zijn uiteraard wel een golfslagbad, een wildwaterbaan (de minst spectaculaire die ik gehad heb), een grote glijbaan en een peuterbadje. Voor ons met dreumes was dit helemaal prima, want wij komen niet veel verder dan het ondiepe stuk van het golfslagbad, het peuterbadje en wat dobberen in een babyfloat. Maar dit zwembad heeft dus geen spectaculaire extra’s, zoals een Splash gedeelte of snorkelbad, wat andere parken wel hebben. Als je grotere kinderen hebt die ook gek zijn op zwemmen zou ik daarom kiezen voor een ander park, met een wat uitgebreider zwembad.

De huisjes op Het Meerdal
Iedereen kent de oude, grijze, vierkante Centerparcs huisjes en ook op dit park vind je ze. Van binnen zijn ze wel wat gemoderniseerd, maar niet hypermodern (denk jaren ‘90). Ons huisje had bijvoorbeeld geen vaatwasser, maar wel de haard die wij zo gezellig vinden (tip: neem haardblokken van de Action mee, die kosten maar 0.99 per stuk) en omdat de badkamers nog niet gemoderniseerd zijn is er ook nog een ligbad aanwezig, wat zowel wij als onze kleine uk erg fijn vinden. 

Wij hadden met zijn drietjes een vierpersoons huisje en dat beviel prima. We hadden meer dan genoeg ruimte voor al onze spullen en het campingbedje.

We hebben een heerlijk weekend gehad en echt genoten van de tijd met elkaar. In november volgt er weer een weekend met (schoon)familie en in januari willen we graag weer een weekendje weg met zijn drietjes. Voor beide weekenden hebben parken van Landal gekozen, maar wél voormalige Centerparcs parken, dus met subtropisch zwembad.

Enthousiast geworden over Het Meerdal? Je boekt je vakantie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.