Recept: Thaise Kanom Krok

Deze heerlijke kokos poffertjes (zoals ik ze noem) vindt je in Bangkok op elke hoek van de straat. Bij thuiskomst wilde ik ze ook weleens kunnen maken, dus kocht ik meteen een poffertjespan en zocht ik een makkelijk recept op. Ze worden nooit zoals in Bangkok, maar zo kun je toch een beetje terug op reis!

thailand 775


Wat heb je nodig?
Voor de “poffertjes”:
1 cup rijstbloem
2 cups water
⅓ cup gekookte rijst (jasmijn of pandan het liefst, voor het aroma)
½ cup kokos
½ theelepel zout

Voor de toppings:
bosui of bieslook (optioneel)
maïs (optioneel)
1 cup kokosmelk
½ cup suiker
1 ½ theelepel zout

Voor de basis (de “poffertjes”) meng je het kopje rijstbloem met 1 kopje water. Goed mixen en ten minste 1 uur laten staan (een nachtje is nog beter).
Vervolgens mix je in een blender of met een staafmixer de rijst met de koks, het zout en 1 kopje water. Mix dit goed en doe dit bij het mengsel van rijstbloem met water.

Voor de topping mix je de kokosmelk, het suiker en het zout tot alles goed is opgelost. Als je bosui wil toevoegen bij alle poffertjes kun je dit nu door het beslag mengen. Je kunt het later ook handmatig toevoegen per poffertje, net zoals wat maïskorrels.

Nu kun je ze echt gaan maken. Zorg dat je poffertjespan goed heet is en smeer hem in met olie. Doe het basisbeslag in alle kuipjes totdat deze ongeveer voor ⅔ gevuld zijn. Wacht heel even en doe dan per poffertje ongeveer 2 theelepels van het toppingbeslag erbij. Nu kun je eventueel ook los stukjes ui of bieslook of maïskorrels toevoegen aan de kanom kroks. Doe een deksel op de pan en bak ze totdat ze aan de rand een beetje bruin en krokant worden (dit zal ongeveer 8 tot 10 minuten duren). Je hoeft ze niet om te draaien, je lepelt ze er gewoon uit en eet ze meteen! In Thailand worden er meestal twee op elkaar gelegd en worden ze zo warm geserveerd.

XA-Bangkok (22)

Eet smakelijk!  

Een gedachte over “Recept: Thaise Kanom Krok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.