Panda’s kijken in Chengdu, China

Als je aan China denkt, dan denk je aan pandaberen, toch? De Chinezen zien deze knuffelberen dan ook als hun mascotte (en als kind waren het mijn lievelingsdieren), dus een bezoekje aan het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding konden we dan ook niet overslaan tijdens onze (te korte) reis door China!

DSC_5222
Je kunt er op eigen gelegenheid naartoe gaan, maar ons hostel bood een tour aan voor 320 RMB per persoon (ongeveer 35 euro). We werden ‘s ochtends om 08.30 uur bij het hostel opgehaald door een redelijk Engels sprekende chauffeur (geen gids), die ons naar het Breeding Center bracht. We deelden de auto met nog een stel en op de parkeerplaats voegden we ons bij nog een groepje met chauffeur.

De chauffeurs regelden de kaartjes en samen gingen we naar binnen. Je moet het eigenlijk zien als een soort dierentuin, maar dan met alleen panda’s (zowel reuzenpanda’s als rode panda’s). De panda’s hebben een ruime, natuurlijke leefomgeving en het doel van het park is uiteraard om zoveel mogelijk panda’s te fokken, omdat ze zich in het wild maar moeilijk voortplanten (ze zijn niet zo sociaal en ook nog eens niet zo vruchtbaar) en met uitsterven worden bedreigd. De toegangskaartjes zitten overigens in het bedrag van 320 RMB dat wij aan ons hostel betaalden, maar ze kosten ongeveer 7 euro per persoon.

De chauffeurs wisten een goede route en gingen ons steeds voor. Ze zorgen dat je er in de ochtend bent, als de panda’s net gevoerd zijn en nog een beetje actief zijn. De rest van de dag voeren ze namelijk niet zo veel uit en is het dus minder leuk om naar te kijken.

DSC_5228
Het was erg leuk om de “kinderpanda’s” samen te zien spelen. Ze zaten in een binnenverblijf met airco, omdat het buiten te warm was voor ze (in het wild leven ze hoger in de bergen, waar de temperatuur wat aangenamer is).

DSC_5239
Daarna mochten we langs de verblijven van de baby panda’s! Deze waren echt té snoezig om te zien! Sommige waren zo klein dat ze in een couveuse lagen, anderen lagen heel schattig met hun vriendjes in een box of op een kleedje op de grond. Dit was toch wel het hoogtepunt van de dag!

DSC_5262
DSC_5244
Na de reuzenpanda’s hebben we nog wat rode panda’s gezien, die toch ook wel erg schattig zijn met hun zachte vacht en fluffy staart. Ze hadden net eten gekregen, dus we hadden geluk en konden ze van heel dichtbij zien.

DSC_5298
We eindigden de tour door het park met een film in de bioscoopzaal. Daarna konden we nog even de souvenirwinkel in, waar ik deze geweldige sloffen kocht en een panda etui voor ons kleine nichtje thuis. En verder nog wat frutsels, omdat ik het weer eens niet kon laten ;).
IMG-20160820-WA0019
Rond 12.00 uur waren we weer bij het hostel, wat helemaal perfect was, zodat we nog even konden lunchen en onze spullen konden pakken, want die middag zijn wij van Chengdu naar Xi’an gevlogen.

Kom je in Chengdu, dan mag je dit wat mij betreft absoluut niet missen, het is echt de moeite waard om deze bijzondere dieren eens van dichtbij te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.