3x de mooiste snorkelplekken

Oké, de drie mooiste snorkelplekken die ik zelf heb gezien dan ;). Er zijn ongetwijfeld nog een hoop prachtige plekken om te snorkelen, en misschien zijn die plekken ook wel mooier dan de plekken waar ik geweest ben. Maar vandaag een top drie van wat voor mij de gaafste plekken zijn waar ik ooit gesnorkeld heb.

DCIM100SPORT

1. Op de eerste plaats staat de plek waar ik zelf voor het eerst kennis maakte met snorkelen.  Sterker nog, ik werd er helemaal verliefd op! Dit was op de Gili eilanden, Indonesië. Na deze eerste snorkeltour zouden er dan ook nog een hoop gaan volgen!
Het water is er kraakhelder en je ziet er prachtig koraal, kleurrijke visjes en mijn persoonlijke favoriet: zeeschildpadden! Toen ik deze schildpad tussen ons in kwam zwemmen was ik echt
helemaal om…

DCIM100SPORT
2. De Rode Zee bij Aqaba, Jordanië.
Ik had hier eigenlijk niet zo heel veel van verwacht, omdat we hadden besloten niet mee te gaan met een tour, maar gewoon naar het strand te gaan en maar te zien wat er van het snorkelen zou komen. Het was prachtig! We liepen vanaf het strand zo de zee in en nog geen 100 meter verder zwem je door een heel ondiep stuk over een soort koraalklif. Ineens is het heel diep en langs die klif zie je prachtig kleurrijk koraal en ontzettend veel kleine en kleurrijke visjes. We zagen hier ook nog een koraalduivel, die ons heel dreigend aan bleef kijken…

DCIM100SPORT

3. Caye Caulker, Belize. Wauw, wat een ervaring! Snorkelen op Caye Caulke doe je voor de stingrays en de nursesharks (en de schildpadden). In het begin vond ik het een beetje eng, maar zodra ik in het water lag en zag dat die haaien mij totaal niet interessant vonden, heb ik echt ontzettend genoten. Dit was echt een geweldige ervaring. Voor koraal en mooie kleine visjes á la Nemo moet je hier niet zijn, maar gaaf is het er zeker!

DCIM100SPORT
Op de terugweg na de snorkeltour hadden wij ontzettend veel geluk. We hadden een supergids (het enige eco-friendly tourtje dat wordt aangeboden op het eiland, dikke aanrader) die op de terugweg door het gebied ging waar de zeekoeien komen om te paren. Met heel veel geluk zouden we er misschien één zien, dus we moesten onze maskers klaar houden en als hij een seintje gaf zonder flippers rustig in het water glijden en het dier niet opjagen en bang maken. Hij zag er één, maar een ander, niet zo eco-friendly tourtje was het beest flink aan het opjagen. Weg zeekoe dus. Nog geen minuut later vond hij er nog eentje (heel knap, ik zag echt niets). Dus wij met z’n zessen het water in en rustig maar snel er naartoe zwemmen. Wauw, wauw en nog eens wauw! Het dier bleef rustig tussen ons in drijven en gaf geen krimp. Af en toe zwom hij wat verder en dan konden wij rustig mee zwemmen. Dit was echt genieten en we hebben ontzettend veel geluk gehad dat we zo’n mooi dier in het echt hebben mogen bewonderen.

DCIM100SPORT

Dit zijn voor mij de drie mooiste snorkelplekken waar ik ooit geweest ben. Hopelijk kan ik volgend jaar nog een plek aan deze lijst toevoegen, want ik hoop in 2017 op Hawaii ’s avonds te gaan snorkelen met manta’s, super spannend!

Een gedachte over “3x de mooiste snorkelplekken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.