Gedoe met American Airlines….

Vorig jaar vlogen we met American Airlines van New York naar Guatemala (en terug vanaf Belize naar Madrid). We waren toen niet bepaald tevreden, maar deze ben ik er weer even aan herinnerd waarom ook alweer niet…

IMAG0021

Toen we vorige jaar met American Airlines naar Guatemala vlogen, hadden we op de eerste vlucht vanuit New York naar Miami al vertraging, omdat het vliegtuig ’s ochtends voor vertrek niet gecontroleerd was… We zaten al in het vliegtuig, en vertrokken uiteindelijk 2 uur later. Dit zorgde voor de nodige irritatie, omdat wij nu onze aansluitende vlucht naar Guatemala hadden gemist.

Hierdoor konden we niet meer naar Panajachel, omdat er ’s avonds geen boot meer gaat. Dit hadden we bewust zo geboekt, om we liever niet in de beruchte hoofdstad wilden blijven. Nu werden we dus min of meer gedwongen in Guatemala City te overnachten, omdat we tegen middernacht aankwamen.
Uiteindelijk is dit natuurlijk allemaal helemaal goed gekomen, maar wel met de nodige extra kosten en we hebben de eerste dag van onze reis eigenlijk gemist en kwamen tijd te kort om rond het meer van Atitlan wat dorpjes te bekijken.

Na veel heen en weer ge-mail met American Airlines, of ja, vooral veel mails van mij en af en toe antwoord van hen, heb ik in september ter compensatie twee vouchers gekregen van $ 200,- per persoon. Nu willen wij komend jaar graag weer naar Amerika, dus dat zou weleens goed uit kunnen komen!

En ja hoor, nat wat uitzoekwerk blijkt American Airlines de meeste gunstige tickets aan te bieden. Ik wilde dus graag gebruik maken van de vouchers, maar ze hadden ze per post opgestuurd en dan moet je per telefoon boeken. Wat een omslachtig gedoe zeg.. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en de eerste medewerker die je spreekt praat onverstaanbaar Engels en weet niet goed hoe hij de vouchers moet verwerken. Dan geeft hij je een adres in de UK waar je de vouchers per post naartoe moet sturen om ze te verzilveren, terwijl je maar 24 uur een optie kunt houden op je tickets…

Na 3 lange telefoontjes met American Airlines zéggen ze dat het geregeld is, zodra wij de vouchers naar Liverpool hebben gestuurd. Ik moet het allemaal nog zien, want als ik naar mijn boeking kijk op hun site ziet het er niet veel belovend uit… Maar we hebben al onze gegeven (inclusief creditcard gegevens) al op moeten geven en volgens de dame aan de telefoon komt het écht, écht goed zo.

En nu ligt hier dus een mooie envelop klaar, die ik morgen maar eens even naar Liverpool ga laten sturen. En hopelijk heb ik dan binnen 14 dagen de juiste tickets voor de juiste prijs in mijn bezit…. En dan ga ik direct een huurauto vastleggen en de tickets op en neer naar Hawaii!

Wordt vervolgd dus…..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.