Terugblik op 2016

Nu 2016 alweer bijna voorbij is vind ik het een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Niet alleen qua reizen, maar heel 2016 in het algemeen (voor mij persoonlijk dan). Benieuwd wat dit jaar voor mij gebracht heeft?

DSC_5705
Deze site staat natuurlijk in het teken van reizen, dus laten we daar maar mee beginnen. We hebben weer een aantal prachtige reizen mogen maken, zowel dicht bij huis als ver weg.

We begonnen dit jaar met een weekendje Brussel. Ik was hier nog nooit geweest, dus we boekten een nachtje een hotel en zagen eindelijk het Atomium en Manneke Pis!

DSC_2000
Met Pinksteren was het weer tijd voor een lang weekend weg. We hebben Tallinn met Helsinki gecombineerd en waren positief verrast door Tallinn.
Helsinki vonden we niet heel spannend en als ik het over zou kunnen doen, zou ik daar geen overnachting boeken, maar ‘s morgens de boot vanaf Tallinn nemen en dan aan het einde van de dag weer terug gaan naar Tallinn.
Om tijd te besparen hebben we dat niet gedaan en zijn we teruggevlogen vanaf Helsinki. Zo hoefden we maar 1x de boot te nemen.
Al met al was het een ontzettend leuk weekend, met een rondleiding door de verlaten Patarei gevangenis en de boottocht naar Helsinki als hoogtepunten.

DSC_3632

Ook gingen we in juli een weekendje naar Mons, weer België dus. Lekker dicht bij huis dus niet al te duur. De reden was dat ik erg graag naar de dierentuin “Pairi Daiza” wilde, nadat ik hierover had gelezen op de site van gezinopreis. We combineerden dit met de stad Mons en de scheepsliften van Henegouwen en hadden een erg leuk weekend samen.

DSC_4191
In het voorjaar stond er een iets verdere reis op het programma. Ik ben gek op het Midden Oosten en wilde al een tijdje naar Oman. Ook in Dubai waren we nog nooit geweest, dus het werd een combi van Dubai, Oman en Abu Dhabi. Met een huurauto hebben we een dag of 10 rondgereden en gezellige stadjes, prachtige natuur, de woestijn en over the top Dubai en Abu Dhabi gezien. Hoogtepunten van deze reis waren de dolfijnen in Muscat en de moskee in Abu Dhabi.
DSC_3078

Ten slotte kwam er in de zomer de grote reis: in 3 weken zijn we van Delhi naar Peking gereisd. Dit was een geweldige reis en we hebben superveel mooie plekken gezien! We hadden natuurlijk veel langer over deze route kunnen doen als de tijd dat toeliet, maar ik ben erg blij dat we deze reis hebben mogen maken en weer veel gave ervaringen op hebben gedaan. Dit was een reis vol hoogtepunten, van de Taj Mahal in India naar paragliden in Nepal tot aan het Terracotta Leger en de Chinese Muur in China. Allemaal punten die ik van mijn bucketlist af kan vinken (en weer kan vervangen door nieuwe wensen :p).

DSC_4974

Verder was er natuurlijk naast het reizen ook nog de verbouwing van ons huis. Alweer bijna 3 jaar zijn we hiermee bezig en er begint schot in te komen moet ik zeggen. We zijn nu bezig aan de gang en nog een extra kamertje en moeten dan de woonkamer en de keuken nog doen. En dan zijn we binnen helemaal klaar! Wat lijkt me dat heerlijk zeg, een “af” huis!

dag3
Dit jaar is er verder natuurlijk ook een hoop gebeurd, al is niet alles even zichtbaar. Er zijn kozijnen, ramen en daken vervangen, we hebben een nieuwe meterkast, de bovenverdieping is nu echt helemaal klaar en onze slaapkamer beneden is helemaal af en nu tijdelijk ingericht als gezellige woonkamer. En mijn grote trots, de voorraadkast is ook helemaal klaar (oké, op de vloer na dan). Hier kan ik alle ingrediënten kwijt voor recepten van over de hele wereld en de kruiden die ik meeneem als we op reis zijn, echt heel fijn!

dag4
Ten slotte stond 2016 voor mij in het teken van gezondheid en afvallen. Ik ben veel meer gaan sporten en gezonder (puurder) en minder gaan eten. En met resultaat! Ik ben dit jaar 14 kilo afgevallen en had mijn streefgewicht van 68 kilo in november al gehaald, waar ik erg blij mee ben! Inmiddels heb ik een nieuw streefgewicht en hoop ik binnen een half jaar nog ongeveer 5 kilo af te kunnen vallen.

dag5
2016 Is dus een goed jaar geweest, al had ik stiekem best wat meer reisjes willen maken natuurlijk. Maar ook bij ons groeit het geld niet op de rug en anders komt ons huis nooit af natuurlijk..… Dus het is ook wel goed zo, ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar, op naar 2017!

Hoe kijk jij terug op 2016? En heb je goede voornemens of plannen voor het nieuwe jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.