3 perfecte bestemmingen met Kerst

Kerstmis vier je natuurlijk thuis, met familie en vrienden. Toch is het mijn droom om ooit met Kerst een andere bestemming op te zoeken. En dan niet om Kerst te ontlopen en ergens op een tropisch strand te gaan liggen, maar juist om nóg meer het echte kerstgevoel te krijgen! Vandaag daarom dan ook mijn drie droomplekken waar ik ooit heel graag nog eens Kerst zou willen vieren!

kerst

1. Op nummer 1, hoe kan het ook anders: New York! Ik ben al superblij dat ik al eens in New York geweest ben, maar wat zou het GE-WEL-DIG zijn om hier eens met Kerst te mogen zijn. Overal in de stad is het prachtig aangekleed en verlicht en de gigantische kerstboom met ijsbaan bij het Rockefeller Center lijkt mij echt zó prachtig! Voorlopig is het nog een droom, maar ik hoop hem ooit toch waar te kunnen maken!

blog-ny-kerst
2. Als een soort substituut voor New York staat Londen op mijn tweede plaats. Ik heb deze stad al diverse keren bezocht, waarvan 1x begin december. Toen hing er al wel wat kerstsfeer, maar helaas nog niet die ultieme sfeer die je verwacht rond Kerst in een grote stad als Londen. Het lijkt me heerlijk om er in de drukste tijd van het jaar te shoppen en lekker rond te struinen bij Harrods, ondanks de drukte. Terwijl ik toch normaal juist de drukke, toeristische plekken vermijd, lijkt me dit toch wel het ultieme kerstgevoel.

harrods-christmas
3. Mijn nummer drie is misschien wat afgezaagd, maar wel het meest makkelijk om eens waar te maken, gezien tijd en budget. Ik ben dus nog nooit op een Duitse kerstmarkt geweest en wil dit echt nog weleens meemaken. De markt van Dresden schijnt erg leuk te zijn, maar ook dichter bij huis, zoals in Düsseldorf of Keulen zijn natuurlijk leuke kerstmarkten te vinden. Die laatste twee steden heb ik al eens gezien, dus ik zou waarschijnlijk voor een andere stad kiezen, maar ze liggen voor ons allebei op maximaal 2 uur rijden, wat het natuurlijk wel erg makkelijk maakt om voor een paar dagen op en neer te rijden. Wie weet komt dit volgend jaar eens op de planning nog….??

foto1-dresden-kerstmarkt
Wat is jouw ultieme Kerstbestemming? Of blijf je ondanks je liefde voor reizen toch liever thuis met de feestdagen? Of mischien heb je een bestemming die hier niet bij staat, maar die ik absoluut niet mag missen. Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.