Fietstocht in Rome

In Rome zijn natuurlijk tal van bekende én onbekende bezienswaardigheden te bedenken. Maar het is natuurlijk ook leuk om eens iets specialers te doen, iets wat niet iedereen al gezien heeft. Wij deden daarom een fietstocht door Rome!

DCIM101SPORT

Via de website van “activiteiten in Rome”, van twee Nederlandse dames, boekten wij deze fietstocht.
Eenmaal in Rome bleek dat wij de enige waren en samen met onze Nederlandse gids gingen wij op pad, door bekend en onbekend Rome.

We fietsen heuvel op en heuvel af (soms best hard!) En fietsen zo naar een rustiger stuk van Rome, bij de oude aquaducten. Hier kun je heerlijk rustig fietsen en heb je geen last van het verkeer en de drukte van de stad. De gids verteld over de geschiedenis van de stad en met deze tour kwamen wij op plekken waar we te voet of met de metro niet konden komen.

DCIM101SPORT
Maar we kwamen ook op de bekendere plekken. Zo stonden we ineens weer voor het Colosseum, zonder dat we eigenlijk in de gaten hadden dat we weer midden in de stad stonden. Onze gids wist ook overal ontzettend veel over te vertellen, en dat hij Nederlands was maakte de communicatie erg makkelijk natuurlijk. Hij studeerde in Rome en dit was zijn bijbaan. Ik weet overigens niet of alle gidsen Nederlandstalig zijn. Wil je deze tour dus graag doen met een Nederlandse gids, bijvoorbeeld met kinderen, vraag hier dan even specifiek naar.

DCIM101SPORT
Wij vonden deze fietstocht echt een aanrader, zeker als je eens iets anders wilt doen in een bekende stad als Rome, of als je de stad al eens eerder bezocht hebt. Je doet iets leuks en actiefs en ziet de stad weer eens van een heel andere kant!

Dit artikel is niet gesponsord en puur gebaseerd op onze eigen ervaringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.