Top 5 bezienswaardigheden in Marrakech

Vandaag vond ik het weer eens tijd voor een lijstje! Hierbij dus mijn top 5 van de leukste bezienswaardigheden in één van mijn favoriete steden: Marrakech!

DSC_9569

1. Op nummer 1 mijn persoonlijke favoriet: De koranschool. De Medersa Ben Youssef om precies te zijn. Het is niet zo heel makkelijk te vinden, maar dat is niets in Marrakech natuurlijk…
Achter een grote houten deur en de bekende rode muren gaat deze prachtige koranschool schuil. De school is niet meer in gebruik en is nu een museum en je kunt op verschillende verdiepingen door de vertrekken van de studenten lopen.
Overal zie je prachtig houtsnijwerk en schitterende oude deurtjes.
Het pronkstuk is toch wel de binnenplaats, zeker als de lucht strak blauw is en het zonnetje lekker schijnt is dit een plek om even tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van de medina. Als je hier bent, let dan ook zeker op de details van het houtsnijwerk en mozaïek overal!

DSC_1257

2. Niet te missen natuurlijk: Place Jemaa el Fnaa.  Zeker aan het eind van de dag, als het plein wordt omgebouwd tot één groot open lucht restaurant met allemaal marktkraampjes. Dit mag je echt niet missen tijdens een bezoek aan Marrakech. Voor weinig geld kun je hier heerlijk eten. Elk kraampje heeft zijn eigen specialiteit, maar je vindt er veel van dezelfde soort gerechten. Soep, bbq-spiezen, vers sinaasappelsap en zeevruchten komen veel voor. Lekker wat olijven en een broodje erbij die je sopt in wat tomatensaus en je hebt heerlijk gegeten en jezelf even helemaal ondergedompeld in de Marokkaanse cultuur!

DSC_1297

3. De ruïnes van het El Badi paleis kun je ook bezoeken. Het El Badi paleis ligt langs de stadsmuur en is daardoor niet zo heel moeilijk te vinden, zeker als je een goede kaart van de medina hebt.
Op de ruïnes zitten altijd ooievaars, een erg mooi gezicht om van zo dichtbij hun nesten te kunnen zien.
Je kunt de ruïnes bekijken en sinds kort hebben ze ook weer een hoop extra fundamenten opgegraven, waardoor je je er gemakkelijk 1 a 2 uur kunt vermaken.

DSC_9925

4. De Majorelle tuin mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Vooral met mooi weer is dit een echte aanrader. De villa in deze tuin was eigendom van Yves Saint Laurent en zijn kobalt blauwe kleur staat centraal in deze botanische tuin.
De tuin is te vinden buiten de medina, vanaf het Place Jemaa el Fnaa kun je een petit taxi nemen naar deze tuin. Houdt we rekening met wat wachttijd aan de kassa op mooie dagen. Je moet hier ongeveer 3 uur voor uittrekken, gerekend vanaf het Place Jemaa el Fnaa en weer terug. zDSC_0034 (9)

5. En last but not least: ga gewoon eens struinen in de souks! Ik kan dit uren doen en voor mij is dit wat Marrakech zo bijzonder maakt. Een doolhof van kleine straatjes, tussen rode muren, waar je gegarandeerd een keer de weg kwijt raakt.
Je kunt er allerlei lekkere en mooie spullen kopen, dus ben je net zo’n souvenir freak als ik, neem dan niet teveel bagage mee!

DSC_9820

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.