De mooiste dierentuin van België en Nederland!

Zoals je al hebt begrepen, zijn wij een weekendje naar Mons, in België geweest. Zondag hebben we in de buurt van Mons echt een supergave dierentuin, Pairi Daiza bezocht.

DSC_4188

Toen we aan kwamen rijden dacht ik: Hier zijn we zo uit gekeken, dit is niet zo groot en het zal wel tegenvallen. Maar als je binnen bent, wauw wat een mooie dierentuin! Het is ook veel meer dan een dierentuin. In het eerste stuk hebben we niet superveel dieren gezien, maar dit was het Chinese gedeelte, met overal Chinese tempels en paviljoens en touwbruggen die je naar de overkant van een pad of een watertje brengen.

DSC_4122
Een echt Chinees theehuis mag natuurlijk niet ontbreken en uiteraard zitten de panda’s in dit deel van de dierentuin. Moeder met haar pasgeboren baby waren alleen op schermen te volgen, dus die konden we helaas niet van dichtbij bekijken.

DSC_4135

De dierentuin is begonnen als een vogelpark rondom de ruïnes van een oude abdij. Deze ruïne staat er nog en in de crypte bevinden zich het vleermuizenverblijf en de mollen en molratjes (deze laatste waren helaas niet te zien in verband met technische problemen), verder liggen er in de crypte hier en daar mummie’s en andere museumstukken uitgestald, heel interessant en helemaal passend bij het sfeertje. 
DSC_4076

In een ander, prachtig oud gebouw hebben ze het aquarium ondergebracht. Net wat mooier en originele dan in de gemiddelde dierentuin en de reptielen bevinden zich in een gigantische boot…

DSC_4093

DSC_4197

Verder zijn er stukken van Azië nagebouwd, je loopt zo van de tempels van Angkor Wat (waar de witte tijgers in verblijven en je kunt kijken hoe de olifanten worden gewassen) naar een Balinese tempel. De Aziatische olifanten hebben een prachtig verblijf, waar je je even in India waant….

DSC_4223 (2)

DSC_4250

Ook mag een stukje Afrika natuurlijk niet ontbreken. Centraal in dit stukje van de dierentuin is het net of je door een Afrikaans dorp loopt, met picknick plaatsen onder rieten hutjes, en winkeltjes en een eettentje in dezelfde stijl, echt superleuk!

DSC_4185

Ten slotte hebben we nog een stukje gezien dat volgens mij de Verenigde Staten vertegenwoordigd, maar er wordt hard aan het park gebouwd en dit kan naar onze mening nog wel wat uigebreid en verbeterd worden. Misschien is dat ook het geval als we hier nog eens terug komen??

DSC_4269

Ik ben dus super enthousiast over deze dierentuin! Ik denk dat we hier ooit nog wel eens terug gaan komen. Het is een heel bijzonder park en de dure toegangsprijs ( afhankelijk van het seizoen, maar wij betaalden € 29.80 per persoon + € 7,- parkeerkosten) toch wel waard vind ik. Alleen jammer dat je dan toch nog € 2,- extra moet betalen om een rondje in het treintje te maken…(we blijven Hollanders natuurlijk….)
Zoals ik al zei breiden ze hard uit. Momenteel zijn ze bezig met de bouw van een prachtig gorilla verblijf, dat nog dit jaar bewoond zal gaan worden!

DSC_4163
Genoeg redenen dus om er eens te gaan kijken zou ik zo zeggen. Zeker als je net zo’n reisfreak bent als ik, zul je je hier helemaal thuis voelen en veel herkennen van je eerdere reizen. En het warme weer dat wij er hadden, wat eigenlijk niet iets té warm was, maakte de beleving helemaal compleet!

Dit is geen gesponsord artikel, maar puur gebaseerd op onze eigen ervaringen.

2 gedachten over “De mooiste dierentuin van België en Nederland!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.