Kookles bij Paon Bali

In veel landen speelt eten een grote rol. Zowel op cultureel als op sociaal vlak. Dat is iets wat wij in Nederland niet echt kennen.
Hier komen de piepers van oudsher vooral op tafel omdat het goed vult en betaalbaar is en daarna gaan we vooral weer snel verder met wat we nog moeten doen.
Al ligt dat tegenwoordig natuurlijk wel wat anders. We genieten graag van lekker eten van over de hele wereld en dan het liefst als we het zelf niet klaar hoeven te maken. 

Omdat veel exotische gerechten zoals wij die hier kennen niets te maken hebben met de plaatselijke cultuur (denk aan nasi of macaroni van welbekende oer hollandse merken), volgen wij op reis graag een kooklesje. Het is ontzettend leuk om te doen. Je leert authentieke gerechten maken, steekt iets op over de cultuur van een land, kunt de recepten thuis nog eens herhalen om herinneringen aan de reis op te halen en ook niet onbelangrijk; het is een activiteit waarbij lunch of diner inbegrepen is, dus ook nog eens lekker efficiënt. 
Tijdens onze reis door Indonesië in 2018 hebben we dan ook weer een kookles gevolgd (of eigenlijk twee, maar daarover misschien later meer). Na het web uitgeplozen te hebben voor de beste kookles kwam ik uit bij Paon Bali. Een keuze waarvan we zeker geen spijt hebben gehad!

De eigenaresse van deze kookschool was kok in een groot hotel. Ze besloot voor zichzelf te beginnen en kooklessen te gaan geven aan toeristen. Hiervoor bouwde ze een grote openlucht keuken aan huis en met succes. De medewerkers zijn super vriendelijk en behulpzaam en omdat de kookles thuis gegeven wordt, zorgt dit voor een heel persoonlijke benadering. Bovendien ontbreekt het haar niet aan één belangrijk ingrediënt: humor!
Ze halen je op bij je hotel (gratis in de omgeving van Ubud), vrijwel overal op Bali, waarna je een rondleiding krijgt langs de privé tempels op het terrein, onder genot van een welkomstdrankje. Daarna begint de kookles dan echt. En deze zit goed in elkaar. Je krijgt steeds per gerecht eerst uitleg en ze doet wat dingen voor, waarna je zelf aan de slag kan in tweetallen, onder begeleiding van enkele medewerkers. Als alles klaar is ga je uiteraard met zijn allen aan tafel om te genieten van al het lekkers.

Het eindresultaat!

Zoek je een kookles op Bali? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen. Als wij Bali weer bezoeken gaan we ook zeker weer! Nu nog de gerechten thuis eens in gaan voeren…

Een gedachte over “Kookles bij Paon Bali”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.