Sparen zonder dat je er iets van merkt

Als je een bedrag aan het sparen bent voor een mooie reis (of iets anders, wat maakt het uit), dan helpen alle kleine beetjes. Want al die kleine beetjes maken uiteindelijk een groter bedrag, waarvan je die droomreis misschien wel waar kunt maken!

Vandaag heb ik daarom een tip hoe je ongemerkt weer een extra bedrag kunt sparen. Ongemerkt klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt echt!

sparen+470Laten we even teruggaan naar het voorbeeld uit het vorige artikel “Hoe spaar je voor een verre reis?”.

Als we dit rekenvoorbeeld aan blijven houden, moeten we dus nog € 1.700,- euro bij elkaar zien te sparen in een jaar tijd.
We sparen al het vaste bedrag van € 100,- per maand, maar het grappige is, dat als je daarnaast nog enkele kleine bedragen spaart, je hier niet veel van merkt. Anders gaan deze bedragen namelijk ook vaak op aan bijvoorbeeld een broodje op het station en een koffie op het terras. Ik heb het dus over echt kleine bedragen, van maximaal 3 euro per keer.

Laten we zeggen dat we nog € 150,- willen sparen verdeeld over 52 weken. Dat is € 2,89 per week. Dat is niet veel toch?
Stel dit dus bijvoorbeeld in dat er elke dinsdag € 2,89 automatisch gespaard wordt.
Bevalt dit goed? Dan kun je het jezelf na een paar weken nog wat moeilijker maken door op dezelfde manier nog € 50,- bij elkaar te sparen.
Doe je dit in 45 weken, dan is dat € 1,12 per week. Stel dit in voor een andere dag, bijvoorbeeld elke vrijdag, voor 45x, en je hebt er geen omkijken meer naar. Je merkt er echt niet veel van, hooguit dat je wat minder overhoudt om daadwerkelijk aan kleine dingen uit te geven. Maar wees nou eerlijk, dat zijn best dingen die je zou kunnen laten toch?

Op deze manier hoeven we dus nog “maar” € 1.500,- te sparen!

 

Een gedachte over “Sparen zonder dat je er iets van merkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.