Sparen voor een verre reis deel 3

De laatste tijd heb ik het eigenlijk wat te druk om regelmatig artikelen voor het blog te schrijven, maar het wordt nu toch echt wel weer eens tijd om wat (be)spaartips te geven! In het laatste artikel hierover was er nog een bedrag van € 1.500,- over om te sparen. Vandaag geef ik weer een tip om dit bedrag iets naar beneden te brengen.
koopzegelsMijn tip van vandaag: Ga koopzegels sparen! Ik spaar de zegels bij AH en Jumbo. Ik doe hier niet superveel boodschappen, want ik kom eigenlijk bij alle supermarkten en met 2 personen heb je natuurlijk ook niet zo ontzettend veel boodschappen nodig. Toch neem ik ze altijd, het rendement is namelijk bijna 6% en waar krijg je dat nu nog?!

Het principe is heel simpel: voor elke euro die je bij deze supermarkten uitgeeft, kunt je voor € 0,10 1 koopzegel bijkopen. Deze plak je in een boekje en als het boekje vol is, wissel je deze in tegen geld. Je kunt korting op je boodschappen krijgen, maar je kunt de boekjes ook inwisselen en het geld cash ontvangen. Dat doe ik dus altijd. Ik spaar mijn boekjes altijd op en één keer per jaar wissel ik de boekjes in. Ik stort het geld dan op mijn reisrekening en zo heb ik, zonder dat ik er echt iets van gemerkt heb, toch weer wat extra gespaard.

Hoeveel je hiermee kunt sparen hangt natuurlijk af van de hoeveelheid boodschappen die je doet, maar per jaar heb ik vaak 2 boekjes vol bij de Jumbo en 1 bij AH (de boekjes van AH bevatten 2x zoveel zegels als die van de Jumbo). Samen is dit € 104,-.

We hoeven nu dus nog maar 1.500-104=1.396 euro te sparen!

Een gedachte over “Sparen voor een verre reis deel 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.