Reisverslag: Rapid City, Badlands en de Black Hills

Vandaag even een korte update over onze eerste dagen in de States!  We zijn nu 3 nachten in Rapid City geweest en vertrekken vandaag naar Cody. We hebben hier een paar leuke dagen gehad en al heel wat gezien.

Eergisteren zijn we naar Badlands NP geweest. Onderweg zijn we gestopt bij de Wall Drugstore, die bekend is geworden omdat ze bijna 100 jaar geleden gratis ijswater aanboden om klanten te trekken. Nu is het een toeristische attractie waar je niet omheen kunt als je in de buurt bent. Toch is het leuk om er even te stoppen en wat souvenirs te shoppen of wat te eten.

Daarna zijn we langs het Visitors Center van Minuteman Missile Silo gereden. Hier hebben we de expositie bekeken, maar omdat de lanceerbasis een stukje terug op de weg lag, zijn we eerst Badlands NP in gereden. Hier hebben we een paar korte wandelingen gemaakt door het bijzondere, rotsachtige landschap. Het leek wel een beetje alsof we op de maan waren! Daarna hebben we de lanceerbasis van de kernrakket nog even bekeken en na nog een extra plaspauze bij de Wall Drugstore waren we alweer optijd terug in onze hotelkamer.

Gisteren hadden we een drukke dag. We zijn begonnen bij The Mammoth Site, waar ze al ruim 60 mammoetskeletten uit een oude sinkhole hebben opgegraven. Daarna hebben we om 10.30 uur de Natural Entrance Tour gedaan bij Windcave NP. We hadden geluk, want toen wij om 10.00 uur aan kwamen, waren er nog net 2 plaatsjes vrij. In een ruim uur zijn we met een groep met (zeer enthousiaste, typische Amerikaanse) ranger door een stukje van de grot gelopen. De grot is prachtig en zeker de moeite waard!

Daarna hebben we de Wildlife loop road en Needles Highway gereden in Custer State Park. We hebben ontzettend veel bizons gezien, die soms de weg blokkeerden, wat iedereen de mogelijkheid gaf ze even goed op de foto te zetten.

Daarna zijn we naar Mount Rushmore gegaan, maar eerst zijn we langs Crazy Horse Memorial gereden. Langs, want ik had al gehoord dat je hem vanaf de site niet veel beter ziet dan vanaf de weg. Daar wilden we dus liever geen geld aan uitgeven en vanaf de weg vlakbij de ingang kon je hem inderdaad prima zien.

En toen het hoogtepunt voor mij van deze eerste dagen: Mount Rushmore dus. Je hebt een prachtig zicht op dit meesterwerk en natuurlijk is er een tentoonstelling over hoe dit prachtige monument destijds gebouwd is. We hebben de Presidential Trail gelopen, een redelijk makkelijke wandeling (wel veel trappen) van ca. een half uur die je zo dicht mogelijk langs de koppen voert. Wij hebben op ons gemak gedaan en de koppen goed van onderaf bekeken. Dit is een heel ander zicht dan vanaf het terras en erg mooi om te zien.

Bij terugkomst in Rapid City zijn we lekker een broodje gaan eten bij de Subway voordat we weer lekker op tijd ons bed in zijn gekropen. En nu op de vroege morgen heb ik voor het ontbijt nog even de tijd om dit stukje te schrijven, want we zijn nog niet echt gewend aan de 8 uur tijdverschil!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.