Reisverslag: 3 dagen in Yellowstone

Inmiddels zitten onze 3 dagen in Yellowstone er weer op. Als we weer thuis zijn, volgt er een uitgebreider artikel met foto’s, maar voor nu vast een verslagje van hoe deze dagen verlopen zijn.

Na 2 nachten in Cody zouden we door Yellowstone verder reizen naar Gardiner, net buiten het park aan de noordzijde. Wegens een sneeuwstorm waren veel wegen in park echter dicht, dus we moesten onze planning en route aanpassen. We zijn daarom om het park heen gereden. Toen we in Gardiner aan kwamen, bleek een deel van de wegen in het park alweer schoongeruimd te zijn. Bovendien kwam er beter weer aan, dus gelukkig zouden we Yellowstone de volgende dagen gewoon kunnen bekijken! Ook konden we op onze eerste dag toch nog het park in om Tower Falls en Mammoth Horsprints te bekijken.

De volgende dag zijn we door het park naar ons volgende hotel in West Yellowstone gereden. We hadden prachtig weer en de meeste wegen waren weer open, dus we hadden geluk. Toen we een moeder beer met haar jong zagen, kon dat geluk echt niet op! Ze kwamen steeds dichterbij, waardoor we ze echt heel goed konden bekijken. Dit was zó ontzettend gaaf!

Verder hebben we die dag veel hotsprings bekeken, de ene nog mooier en kleurrijker dan de andere.

Vandaag zijn we nog een dagje het park in gegaan. We hebben vanochtend eerst de eruptie van de bekendste geiser in het park, Old Faithfull, gezien. Daarna zijn we verder gereden naar Mud Volcano en Sulphur Caldron, welke we de eerste dag hadden moeten missen.

We hebben de dag afgesloten met nog meer geisers bij Old Faithfull en nog een paar prachtige hotsprings. Morgen verlaten we dit prachtige park weer en gaan we naar Grand Teton NP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.