Must-do in Berlijn

In Berlijn is ontzettend veel te zien en te doen. Of je nu van shoppen of uitgaan houdt, of een echte cultuursnuiver bent, iedereen komt hier aan zijn trekken. Wij vallen vooral in de laatste categorie, en dan met name als het om geschiedenis gaat. Daarom vinden wij dit dé tip die je niet mag missen als je naar Berlijn gaat!
8059208649_7cd19b48d0_z

Wij vinden alles interessant wat maar met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft, dus dan is Berlijn natuurlijk “the place to be”. Via via hoorden wij van Berliner Unterwelten en ik vind deze tip té leuk om niet met jullie te delen. Ga je dus naar Berlijn (en ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van deze stad), dan mag je dit zeker niet overslaan!
03_berliner_unterweltenBij Berliner Unterwelten kun je je aansluiten bij een tour (wel vooraf boeken!) die je een heel andere kant van Berlijn laat zien, namelijk ondergronds Berlijn! Het metrostelsel blijkt namelijk uitgebreid te zijn met hele gangenstelsels en bunkers, waar de burgers zich in de Tweede Wereldoorlog (en Koude Oorlog) moesten kunnen schuilhouden bij bombardementen. Wij volgende Tour 1, die elke vrijdag en zaterdag gehouden wordt. Ze zitten vaak vol, dus op tijd boeken is aan te raden!DSC_7347

 

DSC_7350
Langs deze deuren bij metrostation “Gesundbrunnen” lopen elke dag honderden mensen. Maar wat er achter deze deuren schuilgaat? Daar kom je alleen achter met een tour van Berliner Unterwelten.

2542733370

Berlin_Unterwelten
Kleine kanttekening: je zult niet de enige zijn…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.