Creatief met souvenirs (deel 1)

Heb jij dat ook? Dat je op elke reis vanalles mee naar huis sjouwt, omdat het leuk is als aandenken, zonde om weg te gooien, of gewoon omdat je het mooi vindt? Ik heb dat dus wel en elke reis weer sleep ik vanalles mee naar huis. Ik probeer het binnen de perken te houden, want het is natuurlijk niet handig om te backpacken of rond te reizen met een hoop spullen, maar ik móét altijd een paar souvenirs mee naar huis nemen. Maar wat doe je er dan thuis weer mee?

IMG_20161226_172808

Bij het welbekende Zweedse warenhuis verkopen ze verdiepte fotolijsten in verschillende maten. Lekker neutraal in wit of zwart, dus het kan altijd eigenlijk. Doordat deze lijsten zo diep zijn, hoef je hier niet per sé foto’s in te doen. Je kunt er ook kleine spulletjes in kwijt. Ideaal dus voor al die kleine frutsels die je mee naar huis neemt.

Ik had een paar van deze lijsten gekocht voor in ons nieuwe huis. Nu de overloop zo goed als klaar is, vond ik het tijd worden deze lijsten te vullen. Ik heb nu 3 lijsten hangen, 1 met spulletjes uit Jordanië, eentje met spulletjes uit China en één voor de Verenigde Staten.

IMAG1156

Vanuit Jordanië had ik toevallig een aantal frutsels. Een gesluierde barbie pop die ik niet kon laten liggen voor 2 euro, een wegwerp waterpijp-slang (we mochten deze houden van het waterpijpcafé), een mooie zilveren dromedaris en een hanger waar de bedoeïenen hun kohl in bewaarden. Dit aangevuld met wat muntgeld en een kaartje van Jordanië en de lijst was al aardig gevuld.
In de Wadi Rum woestijn kon ik het echter niet laten om wat van het dieprode zand mee naar huis te nemen in een waterflesje (zo heb ik wel meer flesjes met zand op zolder liggen, die ik overal mee heb genomen). Dit flesje lag dus ook nog op zolder. Op internet vond ik voor weinig geld glazen reageerbuisjes met een kurkje erop. Wat woestijnzand erin en het ziet er superleuk uit!

IMAG1157
Vanuit Amerika hadden we ook genoeg frutsels liggen die nog geen plaatje hadden. Als achtergrond heb ik de schietschijf gebruikt waarop we zelf geschoten hebben. Het enige wat iknog toe wil voegen is een dollarbiljet. Deze heb ik niet meer, maar in mei gaan we weer naar de Verenigde Staten, dus dan houd ik er eentje apart!

IMG_20161226_163937
In China heb ik er een beetje extra rekening mee gehouden, omdat ik graag de derde lijst wilde vullen met Chinese aandenkens. Ik heb dus wat snoeppapiertjes en gedroogd vlees bewaard, ter plaatse een waaier gekocht en wat eetstokjes voor mezelf apart gehouden.
In het hostel in Chengdu kregen we twee mooie ansichtkaarten met pandaberen erop en ook deze lijst heb ik aangevuld met wat muntgeld. De treintickets en toegangskaartjes van onder andere de Chinese Muur maken de collage compleet.

IMAG1152
Dit vond ik dus wel een hele leuke manier om kleine frutsels een plaatsje te geven. Je verdeelt ze over de achtergrond en kunt ze dan vastlijmen met een lijmpistool (wel even checken of er niets te dik is om in de lijst te passen!). Glasplaat ervoor, ophangen en klaar is je mini vitrine!

IMAG1151

IMG_20161218_175517
Mijn drie lijsten hangen inmiddels mooi op de overloop, maar ons huis is nog lang niet af. Ik heb nog een hoop souvenirs en als straks ons huis af is hoop ik daar ook nog wat leuke dingen mee te doen. Wordt vervolgd dus!

De foto’s zijn in het donker met mijn cheap-ass telefoon gemaakt, dus niet van al te beste kwaliteit. Maar ik hoop dat jullie het leuk vinden en inspiratie op hebben kunnen doen om zelf iets met je souvenirs te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.