Harry Potter Exhibition in Utrecht

Vandaag eens een uitje in eigen land! Gisteren zijn wij, als toch wel een beetje Harry Potter fans, naar de Harry Potter Exhbition in Utrecht geweest. Deze unieke tentoonstelling is de hele wereld al over gereisd en staat sinds afgelopen zaterdag in een speciaal gebouwde hal naast de CineMec bioscoop in Utrecht.

harry1

Ik kocht de kaartjes al maanden geleden en gaf Mark deze in oktober voor zijn verjaardag. Gisteren was het dan zover en gingen we naar de expo. Ik wist niet goed wat te verwachten, maar het was erg leuk om te zien. Het is een tentoonstelling met rekwisieten en kleding uit de Harry Potter films. Wij hadden er de audiotour bij, zodat we nog wat extra info te horen kregen van de decorbouwers en de kostuumontwerpers en waarom zij bepaald keuzes hadden gemaakt. Dan besef je je pas wat een gigantisch werk het moet zijn geweest om deze fantasiewereld in de films tot leven te wekken!

Verder zal ik niet teveel verklappen, de expo loopt nog tot en met 30 juni, dus je moet vooral zelf gaan kijken als je van Harry Potter houdt! Ik heb wel een kleine foto impressie van wat we op de expo allemaal gezien hebben:

 

harry6
De Mandragora’s van Professor Stronk kun je zelf uit de grond trekken, zodat ze gaan gillen net zoals in de films.

harry4

harry5
Op de Zwerkbal afdeling vind je alle kostuums en attributen, zoals natuurlijk ook de Nimbus 2000 van Harry!
harry3
Hier zit ik, als kleine tuinkabouter van amper 1.60 meter lang, in de stoel van Hagrid in zijn huisje.
harry2
De gruzielementen zijn natuurlijk ook van de partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.