Met een privé chauffeur door India en Nepal reizen

Voor onze reis door India en Nepal hebben wij ervoor gekozen te reizen met een privéchaffeur, Babu genaamd. Dit is ons erg goed bevallen en wij vonden dit een dikke aanrader!

DSC_4901

 

Na wat research kwam ik uit bij de site van The Pearls of India. Hier zit een Nederlandse vrouw achter, die zelf ooit op reis ging door India en een fijne chauffeur trof. Om hem (en zijn familie) te helpen hebben ze deze website opgezet. Zij verdient er dus helemaal niets aan, maar zorgt dat toeristen in contact komen met chauffeurs als Babu. Is Babu niet vrij, dan kun je ook reizen met zijn broer Bharat. Is ook hij al geboekt? Geen zorgen, want ze kennen nog een aantal bevriende, goede chauffeurs die je graag hun land laten zien.

De chauffeurs zijn allemaal bevoegd om toeristen rond te mogen rijden en hun auto’s worden jaarlijks gekeurd. Deze regels en het gemak van het hebben van 1 aanspreekpunt tijdens je reis die je met vanalles kan helpen zorgden ervoor dat wij kozen voor een privéchauffeur, ook al is dit relatief duur in landen als India en Nepal. Het is dus wel een aanslag op je budget, maar je krijgt er een hoop gemak en comfort voor terug, wij zouden het zo weer doen!

Babu heeft ons ruim 1,5 week rondgereden door India en Nepal. Hij stond ons bij aankomst al op te wachten op het vliegveld in Delhi en wist onze hotels altijd te vinden. Verder is hij overal goed bekend en hij liet ons dan ook veel bezienswaardigheden zien, ook plekken waar wij zelf niets of weinig vanaf wisten.

Tijdens onze reis hebben we ons altijd veilig gevoeld, hoe druk het verkeer of hoe slecht de wegen ook waren. Babu loodste ons er altijd goed doorheen. We hebben ervoor gekozen in India een stuk met de nachttrein te doen. Babu reed met de meeste bagage vooruit en stond ons de volgende ochtend weer perfect op te wachten op het perron. Hier waren we erg blij mee, want rond het station van Varanasi was het een gekkenhuis!

DSC_4734
Als je vaker in Azië geweest bent, weet je dat chauffeurs altijd wat religieuze voorwerpen in hun auto hebben. Ook Babu had dit, en toen we een Tibetaans gebedsmolentjes op zonne-energie tegenkwamen, zoals Babu die ook had, heb ik er dan ook eentje gekocht. Het grappig was dat dit één van de laatste dagen met Babu was. Toen we weer in de auto stapten gaf hij ons een kado’tje: een gelukshanger uit Nepal, die hij aan zijn binnenspiegel had hangen. Ik liet hem het gebedsmolentje zien en hij lag dubbel van het lachen ;).

DSC_4899

 

Mocht je dus ook graag een chauffeur willen voor je reis door India en/of Nepal, dan kunnen wij je The Pearls of India van harte aanbevelen! Je regelt vooraf de zaken gewoon in het Nederlands met Ingrid en ter plaatse geniet je van het comfort van een eigen chauffeur. Mocht je met Babu reizen, dan hebben we nog 1 tip: hij is gek op Bifi worstjes!

Dit artikel is niet gesponsord en uitsluitend gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Een gedachte over “Met een privé chauffeur door India en Nepal reizen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.