2 Dagen in New York

Twee dagen zijn natuurlijk veel te kort voor deze gigantische stad, maar soms heb je nu eenmaal niet meer tijd. Wij waren twee volle dagen in New York toen we onderweg waren naar Guatemala en hebben hier zoveel mogelijk uit gehaald. Mijn conclusie: in twee dagen kun je best een hoop zien en doen in New York!

DSC_0608
Je hebt beperkt de tijd, dus je zult keuzes moeten maken. Ook is het handig om vooraf te bedenken waar je slaapt. Wij sliepen bij iemand thuis (in “the basement”, hoe kan het ook anders), via AirBnb. Supertof, maar mevrouw woonde wel in Queens, wat op minimaal een half uur met de metro van Manhattan ligt. Daar moesten we dan ook nog een half uurtje lopen naar de metrohalte bij op tellen. Maar het heeft wel bijgedragen aan de lokale ervaring, wat wij echt top vonden!
DSC_0467
De vorige gasten hadden een metrokaart laten liggen die nog precies gedurende ons verblijf geldig was. Deze hadden we dus mooi voor nop en zo konden we onbeperkt gebruik maken van de metro, heel handig! Zo konden we eigenlijk overal komen zonder al te veel tijd kwijt te zijn.

Maar wat kun je nu bezoeken in 2 dagen tijd en wat mag je echt niet missen? Hier komen mijn tips voor 2 dagen New York:

 1. Het Vrijheidsbeeld. Dit stond bovenaan ons lijstje en mocht echt niet ontbreken. We hebben vooraf een Crown tickets besteld, dan mag je helemaal tot bovenin de kroon. Wij vonden dit supergaaf en echt de moeite waard, maar je kunt ook een minder uitgebreid ticket kopen om wat tijd te besparen. Wij hadden tickets gekocht voor de boot om 09.00 uur, zodat we de rest van de dag nog tijd hadden om iets anders te bekijken. Vanaf deze boot heb je trouwens ook een prachtig zicht op de skyline van Manhattan, dus dat pik je ook mooi nog even mee!

  DSC_0543
  DSC_0570

 2. Kies een hoge toren. Een stad zien vanaf een hoog punt is altijd gaaf, zeker als het donker begint te worden… Wij hebben gehaast en zijn op het Empire Sate Buildig én het Rockefeller Center geweest. Heb je echter te weinig tijd, dan zou ik kiezen voor Top of the Rock. Vanaf hier heb je namelijk aan de ene kant zicht op het Empire State Building en vanaf de andere kant een prachtig zicht op Central Park, terwijl je vanaf het Empire State Building Central Park niet kan zien, omdat het Rockefeller Center ervoor staat! En Central Park is nou net zo mooi van bovenaf, dan zie je pas echt hoe gigantisch dit park is!

 3. DSC_0827
 4. 9/11 Memorial. Ook niet te missen natuurlijk. Van Ground Zero is inmiddels een prachtig monument gemaakt. Heel indrukwekkend om te zien en je kunt er zo lang blijven als je wilt. Wij zijn niet in het museum geweest. Wil je dit wel, reserveer er dan wat extra tijd voor. We zijn wel in St. Paul’s Cathedral geweest, waar de hulptroepen destijds werden verzorgd, te eten kregen en uit konden rusten. Hier is ook een kleine, maar mooie tentoonstelling te zien.

  DSC_0639

 5. Wall Street. Wij hebben hier wat rondgelopen toen we vanaf het 9/11 Memorial kwamen. Het is niet heel spannend, dus je zult hier niet veel tijd aan kwijt zijn, maar je moet er toch even geweest zijn.

 6. Times Square. Hetzelfde geldt voor Times Square. Je kunt er gewoon even uit de metro stappen, wat rondlopen en eventueel op de foto met de Naked Cowboy als je dat leuk vindt. Maar dan heb je het ook wel weer gezien. Buiten dat is het niet te missen natuurlijk bij een bezoek aan de Big Apple!

  DSC_0853

 7. Grand Central Station. Ook al zo’n plek waar je geweest moet zijn. Dit station wordt in veel films en tv series gebruikt en is daarom heel herkenbaar. Een prachtig station dat je echt gezien moet hebben als je in New York bent. Je kunt er eenvoudig de metro naartoe nemen en even rondkijken.
  DSC_0514
 8. Central Park. Een must see als je in New York bent is het gigantische Central Park. Wij hebben het gecombineerd met het Museum of Natural History, wat ik zelf heel graag wilde zien (denk Night at the Museum). We zijn gewoon uitgestapt aan een halte aan de andere kant van Central Park en hebben het park “even” overgestoken. Het park is echter vele malen groter dan je zult verwachten, dus je verkijkt je hier heel gemakkelijk op.

  DSC_0805
  En dan zijn je twee dagen toch wel ver om… Als ik nog eens terugga wil ik heel graag de Brooklyn Bridge zien, want die hebben we nu gemist. De Staten Island Ferry was ook nog een wens, maar aangezien we nu de boot hebben gehad naar het Vrijheidsbeeld hebben wij dit niet gemist. Ik heb zelf dan ook het idee dat we best een hoop hebben gezien van New York en ik zou het zo weer overdoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.