Bucketlist van bestemmingen

Ik heb al best een hoop mooie reizen mogen maken en bijzondere plekken mogen bezoeken, maar toch blijft er natuurlijk altijd iets te wensen over. Daarom plaats ik hier vandaag mijn top 5 van landen of plekken die ik heel graag nog eens zou willen bezoeken (en nog niet op de planning staan).

DSC_1285


Ik merk dat hoe meer we reizen, hoe meer nieuwe bestemmingen er op mijn bucketlist komen te staan. Wat ooit begon met “het lijkt me zo geweldig om ooit eens naar Thailand te gaan” is nu veranderd in “Ik kan niet kiezen want elke bestemming is prachtig en ik heb tijd te kort!”. Er blijft dus altijd wat te wensen over en als we weer een nieuwe bestemming hebben bezocht, komt er als vanzelf weer een nieuwe wens bij. Hier dus mijn top 5 van bestemmingen waar ik nog graag naartoe zou willen:

 1. Iran. I love het Midden Oosten.. De cultuur, de mensen, het eten, de gebouwen en de landschappen, ik vind werkelijk alles prachtig en leuk aan het Midden Oosten. Iran is een bestemming die we nog niet bezocht hebben, maar zeker op mijn bucketlist staat. Hij stond hier al op, maar sinds Reismeisje haar wereldreis hier eindigde, weet ik het helemaal zeker, wat een prachtige foto’s en wat een prachtig land!

  iran-view
 2. Peru. Na onze reis naar Guatemala en Belize vorig jaar, is mijn interesse voor Zuid Amerika gewekt. We vonden Guatemala een erg leuk land en we waren positief verrast, met name door de mensen. Iedereen is er vriendelijk en is gewoon een prachtig en veelzijdig land. Nu is er dus de wens om meer landen in Midden en Zuid Amerika te bezoeken en Peru staat bovenaan het lijstje, met haar zoutvlaktes en natuurlijk Machu Pichu!

  peru-003
 3. De Trans-Mongolië Express. Dit is voor mij echt een droomreis. Ik ben gek op reizen met de trein en dan vooral slapen in de trein. Het ritme, het landschap dat aan je voorbij zoeft, heerlijk! Ook wil ik erg graag nog eens naar Rusland en Mongolië, dus dit zou mooi te combineren zijn. Ik had gehoopt deze reis afgelopen jaar te maken, maar Mark is toch niet zo’n fan van treinreizen als ik. Als vervangen zijn we daarom van Delhi naar Peking gereisd in plaats van van Moskou naar Peking, ook een prachtige reis natuurlijk! De Trans-Mongolië Express blijft gewoon nog eventjes op mijn bucketlist staan.

  076_640x480
 4. Japan. Japan lijkt me gewoon gaaf. Van warmwaterbronnen, bergen en natuurparken tot gigantische steden en niet te vergeten een geweldige cultuurshock. Dit is een reis die er zeker ooit nog gaat komen, wanneer het budget het ooit toe zal laten natuurlijk, want het is niet bepaald een budget bestemming…

  Japan-wallpaper-6
 5. En nu moet ik een laatste bestemming kiezen voor mijn bucketlist.. Dat is moeilijk, want ik heb nog wel wat wensen… Suriname, IJsland, Sir Lanka… Maar ik kies voor: Namibië! Ik ben gek op de woestijn en we zijn nog nooit in een Afrikaans land geweest (buiten Noord Afrika, dat ik zelf toch meer tot het Midden Oosten reken). Namibië is gewoon prachtig en zou voor ons weer eens een heel andere reisbestemming zijn dan we gewend zijn. Daarom sluit deze mooie bestemming mijn top 5.

  Namibie-reis-deadvlei-e1433488391238


Heb jij ook een bucketlist? Of welke landen zou je mij aanraden om te bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.