Laatste dag in New York en aankomst in Guatemala (24-06-2015)

Waren we op de heenreis nog enthousiast over American Airlines, zo hebben we dat nu inmiddels weer wat bijgesteld, want de reis vna New York naar Guatemala is niet helemaal volgens planning verlopen, maar daarover straks meer.

Onze tweede en laatste dag in New York hebben we gevuld met nog een paar highlights die op ons lijstje stonden. We zijn begonnen in Central Park en toen door het park naar het American Museum of Natural History gelopen. Central Park is echt immens groot. Als je midden in het park bent merk je niets van de al even immense stad waarin je bent en alleen aan de rand van het park kun je de gigantische wolkenkrabbers boven de bomen uit zien steken.
Het museum was iets was ik heel graag wilde zien, mede door de films van Night at the Museum. Ook dit museum was weer gigantisch (maar wat is dat niet in Amerika), en prachtig opgezet. Het was teveel om alles uitgebreid te kunnen bekijken, maar we zijn er toch mooi een paar uur zoet geweest.
We zijn weer door Central Park teruggelopen richting Times Square en hoewel het eigenlijk de bedoeling was om ’s avonds naar Top of the Rock te gaan, hebben we dit toch maar ’s middags gedaan, zodat we na het eten niet meer weg hoefden (iets waar we zeker geen spijt van hebben gehad).
Het uitzicht vanaf het Rockefeller Center is eigenlijk leuker dan vanaf het Empire State Building. Je kunt Central Park én het Empire State Building goed zien en doordat je wat lager staat (maar nog steeds heel hoog), sta je echt tussen de wolkenkrabbers.
Op de weg naar huis hebben we bij de Chinees wat eten afgehaald en daarna hebben we ons weer klaar gemaakt voor vertrek, want om 5.15 stond de wekker alweer.

Christina wilde ons wel wegbrengen voordat ze naar haar werk ging en we waren mooi op tijd op het vliegveld. We zouden een overstap van 45 minuten hebben in Miami, maar volgens de mevrouw van American Airlines was dit geen probleem en zouden we dit zeker halen.
Eenmaal in het vliegtuig werd aangekondigd dat ze nog een half uurtje nodig hadden om te kunnen vertrekken, dus ik kreeg het al Spaans benauwd…. Toen ik de steward vroeg of er meer bekend was omdat we een andere vlucht moesten halen, kreeg ik als antwoord “Yeah, you’re probably gonna miss that flight, they’ll book you in tot the next flight”. Lekker makkelijk dacht ik, we hadden niets voor niets de ochtend vlucht geboekt, omdat we anders niet meer op onze bestemming konden komen. Inmiddels hadden we twee uur vertraging, dus we gingen het sowieso niet meer redden. Helaas, niets meer aan te doen.
Na wat contact met Jacco in Nederland, die weer contact had gehad met Henk in Guatemala, was alles geregeld voor vervoer en een overnachting. Hier waren we erg blij mee, want Guatemala City staat bekend als gevaarlijk en wilden we daarom overslaan, maar het is allemaal goed gekomen. We hebben gisteravond nog wat kunnen eten (mark een hamburger met frietjes en ik echt Guatemalteeks eten, zwarte bonen met eieren en gebakken banaan). Het smaakte erg goed en we hebben lekker geslapen en nu wachten we op ons ontbijt. Om 9 uur worden we dan naar Panajachel gebracht, waar we de boot pakken naar Jaibalito, waar we eigenlijk gisteren al aangekomen zouden zijn.
Alles komt dus op zijn pootjes terecht, alleen missen we nu waarschijnlijk wel het tourtje wat we voor vandaag hadden gepland of anders de middag bij het zwembad met uitzicht op het meer, maar daar is niets meer aan te doen. We zullen zien wat deze dag verder brengt.
Morgen staat er in elk geval iets heel leuks op de planning, dan gaan we naar de markt van Chichicastenango, souvenirs kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.