Kookles in Marrakech

Wie mij kent zal niet verbaasd zijn om hier te lezen dat eten voor mij een belangrijke rol speelt bij het reizen. Eten speelt namelijk sowieso een behoorlijk belangrijke rol in mijn leven! Ik houd van lekker eten en vind alles lekker, voornamelijk als het gerechten zijn uit andere culturen. Of het nu Mediterraans, Aziatisch of Arabisch is, ik vind alles lekker. Dit komt mede door mijn Italiaanse roots denk ik, de hele dag draait om eten!

DSC_9655

Op reis volg ik dan ook graag een kookles, om zo meer van de cultuur te leren en natuurlijk later thuis zo goed mogelijk al die heerlijke dingen nog eens na te kunnen maken. Oké, ik moet toegeven dat ik veel gerechten die ik op reis geleerd heb nog steeds eens moet maken, maar door al het reizen ben ik zeker gevarieerder gaan eten en van mijn kookles in Marrakech is er één gerecht dat ik nog steeds vaak maak, namelijk de zoete wortel salade, waarvan ik het recept binnenkort zal plaatsen.

Ik ben nu twee keer in Marrakech geweest en heb beide keren een kookles gedaan. Vooral de tweede keer, samen met mijn moeder en zusje, was erg leuk. We hebben de kookles gevolgd bij Souk Cuisine, en dit was echt superleuk! (nee, ik heb geen aandelen ofzo..)

Met de Nederlandse Gemma ga eerst de markt op. Je krijg een boodschappentas, een boodschappenlijstje en wat geld mee en samen ga je in groepjes boodschappen doen. Wij waren samen met drie andere Nederlandse vrouwen en samen haalden we alle boodschappen die nodig waren voor de kookles.

We zagen hoe ondergronds geiten werden gegaard, gingen binnen bij de plaatselijke bakker en onderhandelden met de mannen van de kruidenkraampjes. Het was ontzettend leuk om de souks eens op deze manier mee te maken en binnen te komen op plekken waar je zelf nooit zou komen. De topper was toch wel de kip die we moesten hebben.

DSC_9643

Ik had Gemma verteld dat mijn zusje niet erg van groenten houdt, maar dat kip gerechten wel aan haar besteedt zouden zijn. Nadia mocht dus de kip gaan halen bij de plaatselijke polier. Twee hele kippen hadden we nodig, die de beste man levend op de weegschaal zette… Of wij deze goed vonden? Voor ons zagen ze er allemaal hetzelfde uit dus wij vonden het prima. Binnen enkele seconden waren de kippen onthoofd en stonden ze boven een emmer uit te bloeden… Dit duurde nog wel even en ze moesten ook nog geplukt worden, dus wij gingen ondertussen naar de groentemarkt. Toen wij hiervan terugkwamen waren de kippen helemaal voor ons schoon gemaakt en verser dan dit kan natuurlijk niet!

Verse kip halen bij de poelier

Eenmaal bij Gemma thuis kookten we met twee Marokkaanse dames verschillende gerechten. We maakten salades, pasta met kip, deegpakketjes met kip, vis met rijst en ten slotte koekjes voor bij de muntthee als toetje. Het was ontzettend gezellig met deze groep dames en na het koken hebben we samen genoten van al het lekkers.

DSC_9658
Mijn gerecht om te maken bij deze kookles was de zoete wortel salade en hoewel ik normaal helemaal niet van gekookte worteltjes houd (op z’n Hollands zeg maar), maak ik dit gerecht thuis nog heel vaak! In de Marokkaanse keuken worden sowieso veel salades gemaakt van gekookte groenten, met veel kruiden. Als je het mij vraagt is dit een heerlijke manier om lekker veel groenten te eten en ze vooral ook extra lekker te maken.

Als ik alleen al terugdenk aan deze kookles dan wil ik weer meteen terug naar Marrakech, met haar smalle rode steegjes, heerlijke geuren en kleuren en natuurlijk het lekker eten!

Ga je ook naar Marrakech? Dan mag je deze kookles van Souk Cuisine wat mij betreft echt niet missen!

Een gedachte over “Kookles in Marrakech”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.