We gaan paragliden!

Ik vind het nu al spannend! We gaan komende zomer namelijk paragliden in Pokhara, Nepal. Voor wie het nog niet weet: we zullen deze zomer in 3 weken van Delhi naar Beijing reizen. We komen dus ook door Nepal en zullen hier Pokhara voor 1 nachtje bezoeken, ondanks dat we geen trekking gaan maken door het Annapurna gebergte zoals veel reizigers daar doen.

maxresdefault

Ik wilde het stadje toch wel bezoeken, omdat het een heel ander stukje Nepal schijnt te zijn, met een laid back sfeertje en gelegen aan een prachtig meer.

Pokhara schijnt één van de beste plekken ter wereld te zijn om te paragliden en aangezien wij dat nog nooit gedaan hebben en ik op reis graag mijn grenzen verleg, heb ik dus voor ons allebei een tandem vlucht geboekt.

Dit had nog wat voeten in aarde, omdat Phoenix paragliding, waar ik dit graag wilde boeken (de nummer 1 op Tripadvisor namelijk) wat problemen had met hun website.

Deze week kreeg ik dan eindelijk reactie en het is geregeld, we gaan dus paragliden! Ik vind het nu al spannend, want ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n held, maar het lijkt me prachtig en ook een heerlijk gevoel om zo als een vogel door te lucht te kunnen zweven.

Toen dit geregeld was heb ik ook maar meteen de vlucht van Pokhara naar Kathamandu geboekt. Na het paragliden zullen we dus meteen naar het vliegveld vertrekken om in een klein half uurtje naar Kathmandu te vliegen. Onze chauffeur Babu is dan als het goed is al met onze bagage onderweg. Wat een luxe trouwens he? Onze chauffeur Babu zal het hele stuk door India en Nepal bij ons blijven, totdat hij ons naar het vliegveld heeft gebracht om naar China te vliegen. Het is luxe, maar wij vonden dit voor deze landen toch wel erg prettig, één aanspreekpunt tijdens de reis en al het gemak dat je ervan hebt om niet steeds opnieuw vervoer te moeten regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.