Wasteless Wednesday: Menstruatiecup

Tijd voor weer een nieuwe om te besparen én duurzaam bezig te zijn: de menstruatiecup! Ik geef toe, niet iedereen vindt dit een gezellig onderwerp, maar elke vrouw heeft ermee te dealen en op de langere termijn valt er dus ook best een hoop mee te besparen, zowel voor je portemonnee als voor het milieu.

Ik kocht mijn eerste cup zo’n 7 jaar geleden omdat ik wilde besparen op mijn boodschappen. Deze cup kostte me destijds € 14,-. Er vanuit gaande dat ik per maand ongeveer 1 doosje tampons gebruikte wat me ongeveer € 2,- had gekost, zou ik de aanschafprijs er dus al na 7 maanden uit hebben. Kassa! dacht ik.

Ik heb dus 7 jaar met deze cup gedaan en dus ongeveer € 154,- uitgespaard. Ik had geen idee na welke periode wordt aangeraden om hem te vervangen, maar ik heb hem elke maand uitgekookt en hem altijd netjes in het bijgeleverde satijnen zakje bewaard. Ik heb hem sinds kort vervangen door een nieuwe cup, omdat ik inmiddels een kindje heb gekregen en de maat die ik had niet meer geschikt was. Als ik geen kindje had gekregen had ik waarschijnlijk nog dezelfde cup gebruikt.

Ik ben ontzettend tevreden met mijn cup. Het is in het begin eventjes wennen, maar als je eer eenmaal handigheid in hebt is hij heel gemakkelijk in te brengen (en eruit te halen). Buiten de kostenbesparing vind ik het zelf erg belangrijk dat het een stuk beter is voor het milieu. Ook stop je geen met chloor gebleekte en chemische troep meer in je lijf, een groot pluspunt als je het mij vraagt. Maar er is nog een bijkomend voordeel: je hoeft er heel de dag niet naar om te kijken! ‘s Morgens als je opstaat en ‘s avonds voordat je naar bed gaat de boel even leeg kiepen en omspoelen is genoeg. Echt ideaal!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het ook gaan proberen? Klik hier voor de cup die ik gebruik. Hij is er in verschillende maten en bevat geen chemicaliën. En deze cup gaat tot wel 10 jaar mee! Op de site van Holland & Barrett vindt je ook een duidelijke uitleg over het gebruik van de cup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.