Visum voor China aanvragen

Pff…. wat willen ze een hoop van je weten! Ik ben dagen bezig geweest alles op papier te zetten en alle stukken bij elkaar te zoeken die nodig zijn om een visum voor China aan te vragen. Om nog maar te zwijgen over het 4 pagina’s tellende aanvraagformulier…. Het is inmiddels de deur uit en hopelijk krijgen we binnen 10 werkdagen ons paspoort terug, met een mooie nieuwe stempel erin!

chinees-visum-chinese-visa

Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden, maar mijn mening en ervaring is dat je een visum prima zelf kunt regelen en zo een hoop kunt besparen (voor een volgende reis natuurlijk). Daarom regelen wij ook voor de komende reis onze visa weer helemaal zelf. Voor Nepal is het makkelijk, dat visum kunnen we aan de grens regelen. Voor India kun je tegenwoordig via internet ene E-visum aanvragen, dus dat gaan we binnenkort proberen.

Voor China was het echter wat meer werk. Je moet ervoor naar Den Haag (2 keer, want je moet je paspoort ook weer ophalen), maar wij hebben ervoor gekozen het paspoort per post op te sturen om zo onze kostbare vrije dagen te sparen.

Voor een visum voor China willen ze veel van je weten. Je stuurt niet alleen je paspoort en een extra pasfoto op, maar ook een kopie van je paspoort, bewijzen van je inkomende en uitgaande vluchten (ze weten immers graag zeker dat je het land ook daadwerkelijk weer gaat verlaten), boekingsbewijzen van hotelovernachtingen voor je gehele verblijf, een reisschema van dag tot dag en een ingevuld visumformulier en bijlagen formulier (online te downloaden).
Nou ben ik zelf erg van het plannen, dus ik heb bijna alles al geregeld en vastgelegd, en kan dus ook een hoop bevestigingen meesturen. Mocht je nou liever op de bonnefooi gaan, dan kun je hotels reserveren die je nog kunt annuleren wanneer je visum geregeld is. En voor een uitgebreide uitleg en goede tips is de site van bezoekchina.nl heel erg handig!

foto visumaanvraag china
Ik heb de afgelopen dagen dus alle papieren bij elkaar gezocht die nodig waren en alles zo goed mogelijk ingevuld om geen verdere vragen te krijgen. Hopelijk is alles duidelijk en goed zo! De envelop is
inmiddels aangetekend verstuurd (met een retour envelop erbij, zodat ze onze paspoorten ook weer op mijn kosten aangetekend terug kunnen sturen) en nu maar hopen dat we ze snel terug hebben, met een mooi Chinees visum erin! Dan kunnen we daarna eens gaan kijken of het E-visum voor India wat gemakkelijk aangevraagd kan worden…

Per augustus 2016 schijnt het moeilijker te zijn een visum voor China te krijgen. Indien je paspoort na 2014 is uitgegeven moet je namelijk ook een kopie van je oude paspoort meesturen. 

Een gedachte over “Visum voor China aanvragen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.