Ma’in Hot springs in Jordanië

Dat Jordanië een prachtig land, vol historische bezienswaardigheden is, dat wist je natuurlijk al. En dat het meer dan de moeite waard is om te bezoeken, mede dankzij de geweldige historische stad Petra natuurlijk, dat wist je ook al. Maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat Jordanië ook een perfect land is om te bezoeken voor echte wellness liefhebbers (of mensen die gewoon van een lekker warm bad houden…)!

DCIM100SPORT


Naast de Dode Zee, die bomvol met gezonde mineralen zit en waar omheen daardoor de luxe hotels en wellness resorts uit de grond zijn geschoten, zijn er in Jordanië namelijk ook diverse warmwaterbronnen te vinden.

Wij bezochten de Ma’in hot springs (of Hammamat Ma’in in het Arabisch), op onze weg van de Dode Zee naar het Dana Nature Reserve. Het staat goed aangegeven vanaf de weg, met de welbekende bruine bordjes waarop de diverse bezienswaardigheden worden aangegeven in Jordanië. De weg is wel vrij stijl, dus het schiet niet zo op, maar het is goed te doen met een  normale huurauto.

Helaas is er geen openbaar vervoer, maar voor ongeveer 10JD brengt een taxi je vanaf Madaba er naartoe, en voor 20JD wachten ze ook een uurtje op je en brengen ze je weer terug. De hot springs liggen ongeveer 27 kilometer van Madaba af namelijk, ongeveer een half uur rijden.

Bij deze bron komt het warme water vanaf een waterval naar beneden gekletterd, waar het in verschillende bassins terecht komt waar je in kunt zwemmen. Je moet wel een toegangsprijs betalen, maar eerlijk gezegd weet ik niet zeker meer wat wij betaald hebben. Ik geloof dat het 15JD p.p. kostte en het terrein hoort bij een resort, dus er zijn diverse voorzieningen, zoals toiletten, douches en je kunt er iets te eten of te drinken kopen.

De temperatuur van het water varieert van 45 ͒C tot 60 ͒C, afhankelijk van de tijd van het jaar. Wij waren er in november, en zoals je kunt zien was het water toen 50 ͒C!

DCIM100SPORT

DCIM100SPORT
Recht onder de waterval was het water echt te warm om onder te staan, maar in het bassin rondom de waterval, was het echt heerlijk om even in het warme water te liggen.

Achter de waterval is een grot, welke door het warme water een natuurlijke sauna vormt. Hier kun ook in om te genieten van de temperatuur, het heilzame water en natuurlijk het mooie zicht op de waterval.

DCIM100SPORT

Op vrijdag kan het hier overigens erg druk worden. De lokale bevolking bezoekt dan de hot springs en ook de dames gaan het water in, maar wel volledig gekleed. Dat wil zeggen met broek, jurk, hoofddoek en al… Kleed je dus niet te bloot, want ondanks dat de mensen in Jordanië ontzetten vriendelijk en gastvrij zijn, wordt dit niet overal gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.