Vanuit thuis sporten zonder sportschool

Nu alle sportscholen dicht zijn vanwege het corona virus zie je het steeds meer: thuis sporten. Maar hoe pak je dat aan en hoe kun je thuis efficiënt sporten zonder een godsvermogen aan fitnessapparatuur uit te geven? Ik doe het zelf al jaren en geef je hier mijn tips.

Zelf heb ik een crosstrainer staan, waar ik altijd 10 of 15 minuten mee begin als warming up. Heb je deze niet, dan kun je ook gewoon meteen beginnen. Verder heb je niet veel nodig. Een matje is handig en wat gewichten kunnen ook goed van pas komen (maar anders kun je ook prima flesjes vullen met water of zand bijvoorbeeld).
Vervolgens start ik met bovenstaand filmpje van Andrea Orbeck. Dit is een combinatie van cardio en wat krachttraining en geschikt voor alle niveaus. Ik ben zelf namelijk ook niet bepaald een topsporter ;). Ow en ik ben ook geen expert op dit gebied, ik deel gewoon met je wat ik zelf een fijne routine vind om te doen.

Ik heb een schema samengesteld met verschillende workouts van ongeveer 10 minuten. Elke workout is gericht op bepaalde spiergroepen (buikspieren, benen, armen, enz.).

Het tweede filmpje is dus voor de buikspieren. Pittig in het begin, maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Na de buikspieren volgen de armen:

Ten slotte sluit ik af met nog een workout in de hoop mijn benen en billen wat strakker te krijgen:

Zoals je ziet zijn deze workouts prima thuis te doen en je hebt er weinig voor nodig. En je kunt oneindig variëren want er is natuurlijk nog veel meer te vinden. Ik doe dit al jaren, gewoon omdat ik een abonnement op de sportschool zonde van mijn geld vind en omdat ik het fijner vind om thuis te sporten in mijn oude kloffie en wanneer mij het uitkomt. Superhandig ook om te doen tijdens het middagdutje als je een kindje hebt! Maar nu dus ook extra handig nu de sportscholen dicht zijn en je misschien op zoek moet naar een andere manier van sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.