Utopia in Guatemala

Als je een rondreis door Guatemala maakt, mag je Semuc Champey eigenlijk niet overslaan. Maar dit natuurwonder ligt wel in the middle of nowhere, dus waar verblijf je dan? In de buurt van Semuc Champey en het dorpje Lanquin zijn diverse hostels te vinden. Wij verbleven in Hostel Utopia, een echte aanrader!
DSC_1170In dit hostel heb je verschillende mogelijkheden, van een stapelbed in de dorm tot een 2-persoons bungalow met eigen douche en toilet. Wij hadden de bungalow, maar ik moet zeggen dat de dorm er ook niet verkeerd uitzag, met een geweldig uitzicht over de uitgestrekte jungle!

DSC_1156
Elke avond wordt er gezorgd voor een “familystyle dinner”. Geheel vegetarisch en je hoeft alleen ’s ochtends voor 9 uur aan te geven of je die avond mee wil eten. Nu zit er verder eigenlijk niets in de buurt, dus er zijn niet heel veel andere opties. Ze zorgen voor een goede maaltijd en wisselen ook af, zodat je geen twee avonden hetzelfde eet. De lange picknicktafels zorgen voor een gezellige sfeer en je komt zo makkelijk in contact met je medereizigers. Iedereen komt er alleen om Semuc Champey te bezoeken, dus iedereen doet er dezelfde tourtjes. Deze kun je via het hostel boeken, net als vervoer naar je volgende stop. Ideaal dus!

DSC_1164
Voor luxe moet je het niet doen, onze warme douche deed het bijvoorbeeld niet en aan de insecten merk je goed dat je aan de rand van de jungle zit, maar de sfeer is er prettig, alles wat je als reiziger nodig hebt is er of valt te regelen en zeg nou zelf, wie wil zijn ochtend nou niet op deze manier beginnen?
DSC_1167

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.