Tuol Sleng en Killing Fields (19-7-2012)

Vanochtend hebben we eerst eens lekker uitgeslapen om wat bij te tanken. Om 11.00 uur hadden we afgesproken met onze tuk-tukker, om eerst naar het Tuol Sleng museum te gaan. Dit is een oude school die in de tijd van de Rode Khmer werd gebruikt als gevangenis en waar onschuldige burgers gemarteld werden. Erg bizar om hier rond te lopen en de foto’s van de slachtoffers te zien en dan te bedenken dat dit nog maar zo kort geleden is!
Buiten de poort hangen wat bedelaars rond, die getroffen zijn door landmijnen, eentje zag er bijna angstaanjagend uit en dat maakt toch behoorlijk indruk.
Vervolgens zijn we naar de Killing Fields gegaan, waar de gevangenen op brute wijze vermoord werden, sommigen waren niet eens dood terwijl ze in het massagraf gegooid werden en baby’s werden met hun hoofdje tegen een boom doodgeslagen omdat kogels te duur waren. Ook dit is heftig om te zien en te begrijpen, en ook bizar omdat deze plek er juist heel vredig uitziet. Op veel plekken lagen kleren en soms ook wat tanden op de grond, die door de vele regen naar boven komen. Dit maakt het allemaal nog indrukwekkender.
Toen we hiervan terug kwamen hebben we eerst even wat uitgerust op de kamer. Vervolgens wilden we het onafhankelijkheidsmonument gaan bekijken, maar na lang lopen bleek dat helemaal in de steigers te staan helaas. We zijn wat verder gelopen en kwamen uit bij een lokaal marktje, waar wij een echte bezienswaardigheid waren! We hebben op de weg terug naar het hotel nog wat boodschapjes gehaald en wat gegeten bij een restaurantje naast het hotel en nu gaan we op tijd naar bed, want morgen moeten we er weer vroeg uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.