Aankomst in Phnom Penh, Cambodja (18-07-2012)

Vanmorgen moesten we er weer vroeg uit, om 7.00 uur werden we opgehaald om naar de boot te gaan.
Het was een kleine, maar moderne boot en het personeel sprak goed Engels. Het was ongeveer een uur varen naar de Vietnamese grens. Iemand van de bemanning verzamelde alle paspoorten, papieren voor de visa en dollars en zou alles regelen. Bij de Vietnamese grens moesten we er allemaal uit en konden we wat drinken, na een uur was de man weer terug met al onze paspoorten, gestempeld en wel, we konden dus weer verder. Een klein stukje verder lag de Cambodjaanse grens, waar we er weer uit gingen en iedereen 1 voor 1 aan een loket werd geroepen om de visa in orde te maken. Toen dit allemaal geregeld was gingen we weer terug de boot op, het was namelijk nog 3 uur varen naar Phnom Penh. Aan boord kregen we nog een lunchpakketje, was dus allemaal perfect geregeld!
Om 13.30 zijn we aangekomen in Phnom Penh en werden we naar ons hotel gebracht. Vanmiddag hebben we het Royal Palace en de Zilveren Pagoda bezocht en met onze tuktuk driver afspraken gemaakt voor morgen. Hij zal ons dan naar de Killing Fields en het Tuol Sleng museum brengen.
Vanavond hebben we saté’tjes gegeten bij een erg groot eetstalletje met openlucht keuken, het smaakte goed en het was erg mooi om te zien hoe ze hier aan het werk waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.