Chau Doc (17-07-2012)

Om 5.15 uur ging de wekker vanmorgen, want we moesten om 5.45 beneden zijn. Daar vertelde de man achter de receptie dat we pas om 6.30 opgehaald zouden worden dus waarom we zo vroeg waren? Nou, omdat uw collega gisteren zei dat we om 5.45 beneden moesten zijn! Die mevrouw van gisteren is duidelijk niet onze vriendin geworden maar goed, we waren toch wakker dus teruggaan had geen zin. Aangekomen op het busstation bleek dat er alleen maar lokale mensen met de bus gingen en dat er niemand Engels sprak, erg handig. Toch waren ze erg behulpzaam en met wat gebarentaal kwamen we uiteindelijk in de goede bus terecht, waar toevallig een wat oudere man in zat die wel Engels sprak, helaas had hij niet dezelfde eindbestemming als wij.
Om 8.30 vertrok de bus voor een hobbelige rit over een smalle weg waar de chauffeur natuurlijk veel te hard reed.. Met een tussenstop erbij zijn we om 15.00 uur in Chau Doc aangekomen, van waaruit we morgen per boot naar Cambodja vertrekken.
We hebben eerst nog maar een broodje en suikkerietsapje gehaald, want onderweg durfden we nog niets te eten met onze onrustige darmen. Helaas brak er op dat moment een stortbui los, dus hebben we het broodje maar op de hotelkamer opgegeten. Toen het weer droog was hebben we nog wat boodschapjes en wierook gekocht van onze laatste Dongs en wilden we nog wat gaan eten ’s avonds. We zagen van een afstandje een bbq staan dus dachten dat daar wel wat lekkers op zou liggen. Eenmaal daar aangekomen verging ons de eetlust, het waren namelijk letterlijke kippenpoten, dus met weinig vlees en de nageltjes er nog aan… We hebben hier maar voor bedankt en hebben maar weer een noodlesoepje gegeten in een klein eettentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.