Mekong Delta (16-07-2012)

Vanochtend hebben we het ontbijt maar overgeslagen, aangezien onze buikjes nogal van slag zijn na onze maaltijd bij de KFC gisteren. Om 7.45 uur werden we opgehaald voor een toertje naar de Mekong Delta. Eerst zagen we een fruitfarm waar we ook wat mochten proeven en lokale mensen wat gingen zingen en muziek maken. Daarna zijn we met kleinere bootjes door de jungle naar een ander dorpje gegaan, waar we konden zien hoe kokos verwerkt wordt tot snoepjes (natuurlijk hebben we wat gekocht voor thuis). Ook houden ze hier bijen voor de honing en mochten we dus wat honingthee proeven. Er was een python waarmee je op de foto mocht, dus Mark kreeg de python om zijn nek en ik maakte de foto ;).
Vervolgens gingen we weer op een andere boot om naar het volgende eiland te gaan, een tochtje van ongeveer 40 minuten. Op dit eiland kregen we een lunch geserveerd in een soort openlucht restaurantje, erg lekker en onze buikjes konden het gelukkig wel hebben.
Toen mochten we de boot weer op om terug naar de bus te gaan, want die stond nog steeds op het eerste eilandje natuurlijk. Op de terugweg naar Saigon zijn we nog gestopt bij een mooie Pagoda met buiten ontzettend grote Boeddhabeelden.

Morgen vertrekken we om 6.00 uur om met de bus naar Chau Doc te gaan, dat was een verassing, want ik dacht dat de bus pas om 8.00 uur zou gaan, dus dat wordt morgen vroeg opstaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.