Terror Haza en Szechenyi badhuis (06-11-2015)

Na aankomst in Boedapest hebben we zoals gebruikelijk gepind en de metro gepakt naar de stad. Ik kon het studiootje waar ik in januari nog met Mark heb geslapen redelijk gemakkelijk terugvinden.
Na onze spullen gedropt te hebben en wat noodles gegeten te hebben, hebben we onze zwemspullen ingepakt en zijn we richting het stadspark gegaan voor onze eerste badhuiservaring van dit weekend.
We zijn wat eerder uit de oude metrolijn gestapt om ook boven de grond nog wat te zien en zo stonden we ineens voor het Terror Haza museum.
Dit is een genocide museum in het oude hoofdkwartier van de Geheime Dienst. Ik was er al eens geweest, maar ook Nadia leek het interessant en dus zijn we er naar binnen gegaan.
Toen we hier uitgekeken waren, zijn we over het Heldenplein door het stadspark gelopen, waar het Szechenyi badhuis staat.
Dit prachtige oude, gele gebouw heeft verschillende binnenbaden en twee grote buitenbaden, welke vooral erg mooi zijn als het donker wordt. We hebben lekker in het warme water gehangen en zijn binnen begonnen, om in het donker nog wat buiten te poedelen.
Rond een uur of 7 kregen we toch echt wel trek, dus zijn we ons om gaan kleden en hebben we achter ons studiootje in het winkelcentrum op de foodcourt gegeten. Ideaal, want zo konden we allebei iets kiezen wat we lekker vonden en het was spotgoedkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.