Athene (20-09-2015)

Inmiddels zit ons reisje er weer op, we vliegen straks weer terug naar huis. Maar eerst nog het verslagje van gisteren, toen we Athene bekeken hebben.

Athene is niet echt een mooie stad om te zien, en er zijn ook niet zo heel veel bezienswaardigheden. Er is natuurlijk één hele belangrijke, en verder zijn er her en der wat oude kerkjes en opgravingen te zien.
Wij begonnen gisterenochtend na ons ontbijt bij de Akropolis. Omdat we verder niet echt plannen hadden, zijn we maar niet al te vroeg vertrokken ’s ochtends.
Dat hebben we geweten. Vanaf 9 uur komen alle cruiseschepen aan, en dan lopen er echt honderden, zo niet duizenden mensen rond op het Akropolis. We moesten dan ook in een hele lange rij, schuifelend naar boven en je mocht vooral niet stil blijven staan om een foto te maken, en dan moest je ook nog oppassen dat je niet van de treden geduwd werd door een menigte zwetende toeristen (heerlijk, dat rondreizen!).
Eenmaal bovenaan word je wel beloond met een prachtig uitzicht en een gigantische tempel, met daar omheen nog enkele kleinere tempels.
Bovenaan viel de drukte ook nog best mee, maar toen we weer naar beneden wilden, moesten we weer stapje voor stapje schuifelend in een lange rij.
Na de Akropolis zijn we nog naar de oude Agora gegaan. Deze ligt onder aan de heuvel waarop de Akropolis is gebouwd en was in de oudheid een drukke marktplaats.
’s Middags hebben we eigenlijk niet zo heel veel meer gedaan. We zijn langzaamaan door de stad terug gelopen naar ons hotel en hebben onderweg nog een ijsje op en wat foto’s gemaakt. Zoals ik al zei is Athene zelf niet echt bijzonder en wat mij betreft zeker geen meerdaagse citytrip waard.

Gisterenavond hebben we weer op het pleintje bij de kerk, achter ons hotel gegeten. Nog één keer heerlijke tzatziki gegeten voordat we weer naar huis gaan.

Al met al hebben we een hele leuke trip gehad, als we een dagje langer hadden gehad hadden we ook het oude Olympisch stadion nog kunnen bekijken, wat we wel leuk zouden hebben gevonden. Verder zijn we vooral heel blij dat we hebben besloten een rondreisje te maken in plaats van alleen een citytrip naar Athene te doen.
Meteora was dan ook echt het hoogtepunt van deze rijden en het rondrijden door de prachtige omgeving met weidse uitzichten was ook weer heerlijk.
Eindelijk kunnen we ook Griekenland afstrepen van ons lijstje (en niet te vergeten open krassen op de “scratch map”)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.