De burchtwijk, Hospital in the Rock en het Gellert (08-11-2015)

Gisteren hebben we eerst de oude burchtwijk bekeken. We hebben het treintje naar boven genomen en boven hebben we eerst het Hospital in the Rock bekeken. Voor mij is dit één van de leukste musea die ik ooit gezien heb, dus ik vond dat Nadia deze ook gezien moest hebben.
En het viel in de smaak. De rondleiding van 1 uur door dit natuurlijke gangenstelsel dat in de Tweede Wereldoorlog dienst deed als ziekenhuis, en in de Koude Oorlog als bunker, was leuk en grappig om weer mee te maken.
Het museum wordt nog steeds uitgebreid en ondanks dat ik het al gezien had, vond ik het nog steeds een erg leuke rondleiding.
Hierna zijn we naar het Vissersbastion geweest, met zijn mooie witte torentjes en uitzicht op het Parlement.
Nadat we de burchtwijk (volgens Nadia lijkt het op de Efteling) gezien hadden, zijn we terug naar huis gegaan en hebben we onze zwemspullen weer gepakt. Dit keer gingen we op weg naar het sjiekere bad in het bekende Gellert Hotel.
Onderweg zijn we nog even gestopt bij de Grote Markthal, die nog net open was. Hier hebben we allebei een leuke Maroushka gekocht als souvenir (al mag Nadia hem van Rick thuis vast niet wegzetten, al die rommel ;)).
In het Gellert hebben we weer heerlijk van het thermale water genoten en ook hier zijn we in het buitenbad gebleven tot het donker was.
’s Avonds hebben we weer lekker in de foodcourt gegeten.

Vanmorgen hadden we nog wat tijd voordat we naar huis moesten, dus hebben we de Grote Synagoge bekeken. We waren aan de vroege kant, dus hebben in een koffietentje aan de overkant eerst koffie en thee met een lekker stuk chocoladetaart op. Inmiddels stond er al een grote rij voor de ingang van de synagoge, dus zijn wij ook maar aangesloten.
Nu ik ook deze twee keer gezien heb, moet ik zeggen dat dat wel genoeg is wat mij betreft, ook als is het een prachtig gebouw.

Inmiddels zijn we weer thuis, maar het was een leuk weekend en in korte tijd hebben we weer best een hoop gedaan, met een klein budget en uiteraard heerlijk van de thermale baden genoten. Ik ben benieuwd wanneer ik zelf voor de vijfde keer deze fijne stad zal bezoeken, want er komt ongetwijfeld een volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.