Sparen voor een verre reis deel 8

De serie Sparen voor een verre reis ben ik inmiddels een hele tijd geleden begonnen. Door 2 langdurige stops op het blog is de serie nog altijd niet compleet, maar we zijn er bijna, dus er volgen nog 2 tips om het bedrag voor een verre reis voor 2 personen van € 4500,- bij elkaar te krijgen. Vandaag dus de één na laatste tip!

Elk jaar stap ik over van energieleverancier. Het lijkt misschien een hoop werk en rompslomp, maar het valt echt wel mee. Via een goede vergelijkingssite kun je aan de hand van je verbruik snel zien welke aanbieders gunstig zijn.

Zo ontvangen wij elk jaar weer een welkomstbonus van onze nieuwe energieleverancier. De bedragen variëren, maar gemiddeld ontvangen wij jaarlijks € 150,-. Dit bedrag gaat weer naar de reisrekening, zodat we nu nog maar € 381,- hoeven te sparen!

Let bij het overstappen overigens niet alleen op de welkomstbonus, maar kijk ook naar de tarieven voor gas en elektra en de vaste kosten. Mocht je verbruik bijvoorbeeld omhoog (of omlaag) gaan, dan zou je namelijk wel eens flink duurder uit kunnen zijn dan verwacht. De hoogste welkomstbonus is zeker niet altijd zaligmakend en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze aan het einde van het jaar kwijt raakt omdat je moet bijbetalen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.